Publicat 25/4/2019 10:41:48 +02:00CET

Iberdrola dispara els guanys al mar un 15%, fins als 964 milions, i millora les seves previsions per al 2019

EpData.- Los resultados de Iberdrola del primer trimestre, en datos y gráficos
EPDATA

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

Iberdrola va obtenir un benefici net de 964 milions d'euros el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa un increment del 15% pel que fa al mateix període de l'exercici anterior, va informar la companyia.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) del grup presidit per Ignacio Sánchez Galán es va situar a finals de mar en els 2.599 milions d'euros, un 12% més, amb millores en tots els negocis i més eficincia a tots els pasos, especialment al Brasil.

Els ingressos de la companyia energtica van créixer un 8,5% els tres primers mesos del 2019, fins a situar-se en els 10.138,9 milions d'euros, i el marge brut va millorar un 7,8%, fins als 4.323,1 milions d'euros. El flux de caixa va augmentar un 8,5%, fins als 2.037 milions d'euros.

Així mateix, el grup ha millorat les seves previsions de resultats i de dividend per al conjunt d'aquest any, situant-lo en un creixement en el rang 'high single digit' (prop del 10%), davant del 'mid single digit' estimat anteriorment.

La companyia va assenyalar que aquesta millora de les perspectives per a l'exercici se sosté sobretot en els actius regulats, l'increment de capacitat (que augmentar en un 13% la producció anual futura), els nivells d'eficincia previstos més alts, el manteniment de la fortalesa del balan i el programa de desinversions d'actius no estratgics i participacions minoritries.

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va assenyalar que "aquests resultats, units a l'evolució de les nostres diferents iniciatives de creixement, reafirmen la nostra positiva perspectiva per a tot l'any 2019".

Per la seva banda, el deute financer net ajustat d'Iberdrola es va situar a finals de mar en 35.559 milions d'euros, amb un increment de 2.428 milions d'euros respecte al mateix període de l'any anterior, principalment per la implementació de la IFRS 16 (408 milions d'euros), el tipus de canvi (969 milions d'euros) i el fort procés inversor en el qual es troba immersa la companyia. El palanquejament financer ajustat va augmentar fins al 43,7%, des dels 43,6% registrats en el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a les desinversions en el període, el grup va assolir un acord amb Lyntia Networks el passat 6 de mar per a la cessió a llarg termini del dret d'ús de la capacitat excedentria de la xarxa de fibra ptica. La contraprestació total ascendeix a 260 milions d'euros i l'impacte en els resultats de l'exercici no ha estat incls en aquest primer trimestre.