Publicat 1/12/2019 18:19:17 +01:00CET

Iberdrola anuncia que tancarà les seves dues últimes centrals de carbó i les substituirà per energia eòlica i solar

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida; el president d'Iberdrola, Ignacio Galán i l'alta comissionada a Espanya per a l'Agenda 2030, Cristina Gallach, i altres assistents en l'acte de benvinguda a l'equip Moving for Climate NOW.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 1 des. (EUROPA PRESS) -

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha anunciat que l'empresa tancarà les seves dues últimes centrals de carbó, situades al nord d'Espanya, i les substituirà per energia eòlica i solar d'última generació.

En concret, Iberdrola ha proposat al Ministeri d'Energia tancar les plantes de Lada (Astúries) i Velilla (Castella i Lleó), i construir en el seu lloc 420 megawatts eòlics i fotovoltaics a l'àrea de Velilla i quatre parcs eòlics a la de Lada, que sumarien uns 130 MW.

"Per a nosaltres la transició energètica va començar fa 20 anys, no és una cosa d'ara", ha subratllat Galán aquest diumenge en el marc de l'inici de la COP25.

Aquest tancament no afectarà l'ocupació perquè Iberdrola recol·locarà la totalitat de la plantilla, que es destinarà a les tasques de desmantellament de totes dues plantes, que duraran quatre anys a partir de la data d'aprovació de tancament per part del Ministeri de Transició Ecològica, i en altres instal·lacions renovables de l'empresa.

"Hem anat creant milers de llocs de treball de persones que estan treballant en tecnologies de futur alhora que anàvem tancant les nostres plantes", ha indicat Galán.

En concret, Iberdrola haurà tancat en 15 anys un total de 17 centrals tèrmiques de carbó i fuel a diferents països, "i no hi ha hagut cap problema social ni sindical", ha declarat Galán.

Iberdrola ha invertit només a Espanya més de 25.000 milions d'euros, destinats fonamentalment al desplegament de les energies netes, el desenvolupament de tecnologies d'emmagatzematge i a propiciar una xarxa de distribució elèctrica més robusta i intel·ligent amb l'objectiu d'integrar més renovables i més recursos distribuïts.

"Cal continuar, això és un assumpte de tots", ha dit Galán, qui ha celebrat que "ara tothom" vulgui apostar per les energies verdes.