Publicat 3/9/2019 12:14:15 +02:00CET

Huawei acusa els EUA de llançar ciberatacs contra l'empresa

Logotip de Huawei
HUAWEI TWITTER - Archivo

SHENZEN (XINA), 3 set. (EUROPA PRESS) -

El fabricant tecnològic xinès Huawei ha acusat el Govern dels Estats Units de llançar ciberatacs contra els sistemes de la companyia com a part de la campanya de les autoritats nord-americanes per obstruir la normalitat en l'operativa de l'empresa xinesa.

"Durant els darrers mesos, el Govern dels Estats Units ha estat aprofitant la seva influència política i diplomàtica per pressionar altres governs perquè prohibeixin els equips de Huawei", ha assenyalat la companyia xinesa.

Huawei sosté que el Govern nord-americà ha estat utilitzant totes les eines a la seva disposició, inclosos els poders judicials i administratius, "així com una sèrie d'altres mitjans sense escrúpols", per interrompre les operacions comercials normals de Huawei i dels seus socis.

Entre aquestes actuacions, el fabricant xinès acusa els EUA de "llançar ciberatacs per infiltrar-se en la intranet de Huawei i en els sistemes d'informació interna de la companyia", així com d'instruir les forces de l'ordre públic perquè amenacin, coaccionin i incitin els treballadors actuals i anteriors de Huawei a actuar contra l'empresa i treballar per a ells, i fins i tot d'arrestar il·legalment treballadors i socis de Huawei.

Així mateix, Huawei denuncia, entre altres actuacions, que les autoritats nord-americanes van conspirar amb empreses que treballen amb Huawei, o tenen un conflicte comercial amb Huawei, per presentar acusacions sense fonament contra la companyia.

D'aquesta manera, el fabricant xinès ha expressat la seva condemna a l'esforç "maligne i concertat" del Govern dels EUA per desacreditar Huawei i frenar la seva posició de lideratge en la indústria.

el més llegit

 1. 1

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 2. 2

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 3. 3

  Trump prohibirà TikTok el 15 de setembre si no ven les seves operacions als EUA abans

 4. 4

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)

 5. 5

  El Govern estudiarà personar-se pel cas 3% "si hi ha hagut algun perjudici per a la Generalitat"