Publicat 15/6/2019 10:48:12CET

Hong Kong suspèn temporalment la proposta de llei d'extradició

Hong Kongers Clash with police Extradition Law
Todd Darling

MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

La cap executiva de Hong Kong, Carrie Lam, ha anunciat la suspensió de la proposta de llei d'extradició de delinqüents a la Xina després de les històriques protestes de la ciutadania contra el que entenien com una vulneració dels drets fonamentals per la falta de protecció jurídica a la qual s'exposaven els acusats al país asiàtic.

"Després d'estudiar la qüestió en els últims dos dies, vull anunciar que suspendrem temporalment l'esmena", ha fet saber Lam en roda de premsa recollida pel 'South China Morning Post'.

Lam ha volgut destacar els esforços realitzats per les institucions de Hong Kong per acomodar la proposta a les demandes dels ciutadans i les organitzacions pels drets humans malgrat el rebuig generalitzat.

"Crec que el Govern hauria de fer tot el possible per trobar una manera de resoldre tot buit legal, al mateix temps que es fa justícia per als morts i es millora el sistema legal de Hong Kong", ha explicat Lam, qui ha manifestat la seva intenció de "mantenir el contacte amb la societat, amb una actitud oberta", abans de prendre una nova decisió.