Homs demana a Margallo que comparegui per explicar si usa la diplomàcia contra la independència

Actualitzat 13/5/2016 14:41:24 CET
Francesc Homs (CDC)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu de DL al Congrés i vicesecretari general d'Estratègia de CDC, Francesc Homs, ha demanat aquest divendres la compareixença urgent del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, a la Diputació Permanent perquè expliqui si han utilitzat la diplomàcia espanyola per exposar la seva versió del procés independentista català.

"Lamento que hagi mentit perquè deia que la diplomàcia no feia cap activitat en aquest sentit. Lamento que la utilitzi per explicar versions de part", ha sostingut en al·lusió al Govern del PP en declaracions a Europa Press.

Segons Homs, no es poden utilitzar les estructures diplomàtiques de l'Estat per anar en contra de Catalunya i per negar la democràcia: "Algú creu que és raonable utilitzar la diplomàcia espanyola per explicar al món que no es pot votar a Catalunya? És aquesta una manera de presentar-se com Estat al món?".

Aquest divendres 'El País' publica que el Govern espanyol en funcions de Mariano Rajoy ha enviat dues ambaixadores especials --María Bassols i Cristina Ysasi-- a mantenir contactes amb alts càrrecs d'altres països europeus i als Estats Units per contrarestar el relat independentista de la Generalitat.

A més de criticar que es destini diners públics a aquest objectiu, Homs ha admès que no sap si Margallo acabarà compareixent a la Diputació Permanent, però que la seva obligació és demanar-ho.

"Un dels elements d'identitat del PP és no donar explicacions, no fer cas del que demana el Congrés, no comparèixer, però jo he de denunciar una mentida", ha tancat.

Homs ha acusat el Govern d'explicar la seva versió "de manera tendenciosa", d'una utilització partidista de la diplomàcia i de presentar la Constitució de manera parcial.