Actualitzat 20/5/2014 14:45:21 +00:00 CET

Homs celebra que el Govern espanyol no retiri ara com ara la meitat de l'espai de la CCMA en la TDT

Francesc Homs
EUROPA PRESS

"Davant de les coses greus un ha de sortir" malgrat ser dies de campanya electoral

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha expressat aquest dimarts la seva satisfacció perquè el Govern espanyol no preveu retirar ara com ara a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) la meitat del seu espai disponible en la televisió digital terrestre (TDT).

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, l'endemà d'anunciar que la Generalitat tenia constància que l'executiu de Mariano Rajoy podia aprovar aquest divendres un Reial decret que faria efectiva la retirada d'un dels dos múltiplex que gestiona la CCMA.

Homs ha destacat que el Govern continuarà molt atent i ha concretat quina serà la seva resposta davant de qualsevol ingerència de l'executiu central en les seves competències: "Cada vegada que ens trepitgin, xisclarem".

"D'ALGUNA COSA VA SERVIR LA DENÚNCIA"

"Celebro que el Govern espanyol digui que no aprovarà el Reial decret", ha destacat Homs, i està convençut que el pronunciament que ha emès la Generalitat aquest dilluns ha tingut conseqüències.

"D'alguna cosa va haver de servir la denúncia d'aquest dilluns, ni que sigui per aconseguir seure en una taula" per dialogar amb representants del Ministeri d'Indústria, cosa que no ha estat possible fins avui, ha recalcat.

COINCIDÈNCIA AMB LA CAMPANYA

Ha dit que era conscient que el seu pronunciament sobre la TDT coincidia amb la campanya de les eleccions europees: "Teníem l'alternativa de no fer res, callar" i esperar que s'aprovés el Reial decret sense introduir-se cap canvi.

Davant de "les coses greus, un ha de sortir", segons Homs, i ha afegit que el Govern va assumir que algú pogués titllar-lo d'electoralista, però que estava massa en joc com per no fer res.

Ara, la Generalitat exposarà que en les seves reunions amb el Ministeri que "aquí hi ha espai per a tots" i que no cal que la CCMA redueixi el seu espai en la TDT, coincidint amb la necessitat d'alliberar freqüències perquè puguin usar-les des del gener del 2015 les empreses de telecomunicacions per a la telefonia 4G.