Publicat 10/9/2020 11:27:06 +02:00CET

El Homrani: El Govern central "no ha fet res" per regularitzar immigrants

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, en el ple del Parlament del 9 de setembre del 2020
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha alertat aquest dimecres que el Govern central "no ha fet res" en l'àmbit de la regularització d'immigrants.

Ho ha dit en resposta a la interpel·lació al Govern sobre la regularització d'immigrants que ha formulat el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, que ha preguntat al conseller què preveu fer la Generalitat en aquest sentit i si té oberta cap línia de diàleg amb La Moncloa per erradicar aquesta problemàtica.

Tot i que El Homrani ha assegurat que, en principi, comparteix "la mirada" del Govern espanyol i defensa la inserció laboral i donar papers als immigrants irregulars, ha criticat que no s'han aprofitat oportunitats per impulsar mesures en aquest sentit.

Segons el conseller, s'ha permès que la ultradreta, el feixisme, el racisme i la xenofòbia guanyin part del debat i del relat públic a l'Estat espanyol, i la ultradreta "aprofita la desigualtat per atiar la discriminació".

"QÜESTIÓ DE DRETS HUMANS"

De la seva banda, Wagensberg ha demanat flexibilitzar els tràmits per facilitar que els immigrants obtinguin permisos de treball, a més d'impulsar mesures en clau de cures per a persones en situació vulnerable i altres iniciatives per revertir les "denegacions massives" de joves tutelats.

També ha criticat les devolucions "en calent" d'immigrants als seus països d'origen, i ha advertit que 14% dels immigrants en trànsit han mort provant d'arribar a Espanya, a més que actualment hi ha 600.000 immigrants sense regularitzar en territori espanyol.

Ha alertat que revertir la situació administrativa irregularitzada és "una qüestió de drets humans i de dignitat" que s'ha agreujat arran de la crisi sanitària i social del coronavirus.

Abans de la seva intervenció, Wagensberg ha lamentat l'incendi que dimecres va cremar el 80% del camp de refugiats de Moria, a l'illa de Lesbos (Grècia), fet que per al republicà interpel·la directament el conjunt dels països de la UE.

Contador