Publicat 14/11/2019 18:20CET

Homrani demana tenir "debats honestos" sobre el mercat laboral perqu compleixi la seva funció

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a l'Icab aquest dijous.
EUROPA PRESS

Insisteix a recuperar l'autorització administrativa prvia dels ERO per tenir capacitat d'actuació

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha instat aquest dijous a tenir "debats honestos" sobre el mercat laboral perqu compleixi la seva funció d'emancipació de les persones i garanteixi la seva capacitat de viure en dignitat.

Ho ha dit en la inauguració del segon Congrés de Dret Laboral del Collegi de l'Advocacia de Barcelona (Icab), al costat de la diputada de la Junta de Govern de l'Icab, Emma Gumbert, i el president de la secció de Dret Laboral del Collegi, Enrique García, i ha insistit a recuperar l'autorització administrativa prvia dels ERO per tenir capacitat d'actuació en una economia globalitzada.

Ha defensat que es pot dir de manera clara i directa que l'ocupació s'ha precaritzat: "La destrucció de l'ocupació de qualitat ha estat clara i els condicions han empitjorat. I cal de la mateixa manera tenir un debat honest entorn de la regulació i dels efectes que ha tingut".

Ha assenyalat que entre els reptes per abordar, hi figurin el compliment de la llei orgnica de protecció de dades, els drets digitals, el dret a la intimitat i el dret a la desconnexió de la feina, i ha cridat a aprofitar els canvis normatius.

"Hem de ser conscients que no té sentit un marc normatiu laboral que situa el conveni d'empresa per damunt del del sector. Ha servit perqu en alguns casos és precaritzi", ha afegit.

El conseller ha alertat que ha crescut el nombre de cotitzadors, mentre han decrescut les cotitzacions, i que els índexs de temporalitat són "molt preocupants" perqu més del 50% dels treballadors parcials no ho fan per voluntat prpia.

"Cal tenir un debat seriós sobre el nostre mercat de treball i abordar, després de les últimes reformes laborals dels anys 2010 i 2012, de quina manera retornem aquesta capacitat de generar feina de qualitat al mercat de treball", ha raonat.

Pel conseller, molts aspectes fa temps que no s'aborden no per diferncies de punts de vista, sinó perqu no hi ha la voluntat d'afrontar una realitat complexa.

"No podem quedar-nos de braos creuats i no ser capaos de tenir aquest debat. Crec que en aquest debat heu de tenir un paper els professionals sobre el dret laboral perqu al final sou vosaltres qui feu que aquesta normativa es defensi", ha concls.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés