Publicat 02/03/2021 15:53CET

El Homrani defensa l'impuls de l'FP per assegurar el relleu i feminitzar el sector portuari

El Homrani defensa l'impuls de l'FP per assegurar el relleu i feminitzar el sector portuari
PUERTO DE BARCELONA

El conseller ha participat en la signatura de l'acord per impulsar l'FP en el sector

BARCELONA, 2 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha defensat l'acord estratègic per impulsar la formació professional en el sector marítim-portuari per assegurar relleus i incorporar la dona.

Ho ha dit aquest dimarts en l'acte de signatura de l'acord juntament amb la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, que ha explicat que el pacte està destinat a fomentar el talent, oportunitats i ocupacions de qualitat en el sector marítim-portuari.

L'acord, que compta amb la col·laboració d'una vintena d'institucions, pretén facilitar la governança del sistema d'FP per a l'ocupació en l'àmbit del programa YEP MED i l'aplicació d'aquest projecte.

El conseller ha destacat que en aquests moments, en plena pandèmia del coronavirus, és molt important generar horitzons d'optimisme per sortir de la crisi sanitària millor del que es va entrar.

"Quan parlem de millors condicions en el món laboral és ineludible parlar de formació professional i de construir-la entre tots. Fa temps que en parlem tots els agents, i no podem parlar d'una bona FP si no alineem tots els actors i empreses i l'experiència del sector", ha destacat.

Ha defensat la necessitat d'oferir oportunitats i de situar la mirada al voltant dels recursos que necessiten els professionals, com també promoure bones pràctiques i que s'acrediti les competències de molts professionals que treballen a l'enclavament portuari.

"Cada ocupació necessita un coneixement específic que únicament es pot trobar en el si de l'experiència en l'empresa. Si mirem qui construeix conjuntament aquest sistema, i són protagonistes de l'FP dual, parlem d'empreses de gestió de terminals portuàries i ferroviàries, operadors logístics i ferroviaris, empreses de transport, operadors vinculats a l'activitat del sector", ha assenyalat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés