Publicat 6/5/2019 11:45:52 +02:00CET

El Homrani assegura que "no hi ha hagut cap afectació per l'augment del salari mínim"

Atur.-  El Homrani assegura que "no hi ha hagut afectació per la pujada del salari mínim"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha assegurat que "no hi ha hagut cap afectació per l'augment del salari mínim" (SMI), i ha sostingut que això mostra que es necessita qualitat de llocs de treball al mercat laboral.

En declaracions als mitjans aquest dilluns, El Homrani ha afirmat que aquest augment del SMI "encara és curt per arribar al 60% del que hauria de ser el salari mínim", que ha demanat que se situï en el 60% del salari mitjà a Catalunya.

El Homrani, que ha valorat les xifres de l'atur d'abril com molt positives i com el millor abril en els darrers 14 anys exceptuant el del 2017, ha demanat al Govern central que reflexioni entorn el marc normatiu de les reformes laborals: "Faciliten la precarització del mercat laboral i necessitem derogar-les", ha reclamat.

Ha demanat que amb això se situï un mercat laboral "amb igualtat de condicions en la negociació i més democràcia", i ha lamentat que a Catalunya s'hagi seguit ampliant la bretxa de gènere en la creació de llocs de treball --ha descendit un 3,9% el nombre d'aturats homes i un 3,3 el de dones--.

Ha celebrat que l'atur hagi baixat un 3,57% aquest mes a Catalunya, i se situa en els 381.598 aturats, i ha destacat que s'ha allunyat "de la barrera psicològica dels 400.000 aturats" i que això suposa que hi ha capacitat de creixement i de generar llocs de treball.