Publicat 6/10/2019 12:49:56 +02:00CET

La historiadora Rosa Lluch, filla d'Ernest Lluch, encapçala la llista d'ECP al Senat

La historiadora Rosa Lluch, al costat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

La historiadora Rosa Lluch, filla del ministre assassinat per ETA Ernest Lluch, encapçalarà la candidatura d'En Comú Podem (ECP) al Senat en les eleccions, ha anunciat l'alcaldessa i líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, en una roda de premsa aquest diumenge al costat de membres de la candidatura pel 10N.

Lluch, que ja va tancar la llista al Congrés d'ECP en les eleccions del 2018, ha relatat que la seva implicació en aquesta candidatura va ser "simbòlica", mentre que en aquesta ocasió es presenta amb el compromís de defensar els drets humans, el diàleg i la reconciliació al Senat, cambra que també aspira a reformar.

La historiadora substitueix la candidata al Senat de les passades eleccions, Noèlia Bail, que ha destacat que Rosa Lluch és una figura "molt necessària" en un temps que es requereixen solucions polítiques per a problemes.

La precarietat, el bloqueig polític i el conflicte territorial són alguns dels problemes que han portat a Lluch, segons ha explicat, a presentar-se a les eleccions amb els comuns, "l'espai que realment pot anar al Congrés i al Senat a iniciar un procés, com a mínim, d'escolta", ha afirmat.

La candidata d'ECP en el Senat ha assegurat que fins ara la seva vida ha estat allunyada de la política: "La meva vida és una altra. Sóc professora d'història medieval a la Universitat de Barcelona des de fa molts anys. És un treball que m'apassiona i que de cap manera voldria deixar de fer".

"Així i tot, penso que davant la situació política actual, davant la repetició d'eleccions, davant diàlegs de sords, és necessari fer un pas endavant, és necessari implicar-se. Viure significa prendre partit", ha dit.

"REFERENT DE DIÀLEG"

El portaveu d'ECP al Congrés, Jaume Asens, ha assenyalat que Lluch "pot ser una palanca que faciliti aquest context d'enteniment" que consideren que cal implantar a Catalunya.

Ella és "un referent de diàleg en moments complicats, com ho va ser el seu pare", ha dit Asens, que ha explicat que va conèixer a Lluch fa dos anys en unes jornades sobre el conflicte basc, i que llavors ja li va semblar una persona audaç i intel·ligent.

Ha elogiat el seu tarannà empàtic i comprensiu: "No sé quantes persones de qui estem aquí seríem capaces, com va fer ella i ha fet en altres ocasions, de seure en la mateixa taula, ella que ha estat familiar d'ETA, amb una víctima del GAL".