Publicat 17/04/2019 16:49CET

Hisenda ja ha retornat 1.200 milions d'euros a més de dos milions de contribuents, un 42% més

Com accedir al meu esborrany de la declaració de la renda
EUROPA PRESS

MADRID, 17 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Agncia Tributria ha retornat ja 1.237 milions d'euros durant les dues primeres setmanes de campanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que correspon a la declaració del 2018 que han efectuat més de dos milions de contribuents.

Respecte a les dades de l'any passat, l'import total retornat en les dues primeres setmanes ha augmentat un 42%, mentre que el nombre de contribuents als quals s'ha fet alguna devolució és un 32% superior al mateix període del 2018.

Segons explica Hisenda en un comunicat, l'agilització de les devolucions en el primer tram de la campanya est directament vinculada amb l'acceleració de les presentacions, facilitada per l'anticipació dels serveis d'assistncia, les millores al programa 'Renda Web' i el nou impuls donat a les dues vies de presentació no presencial alternatives, l'app i el pla 'Li Truquem', de confecció telefnica de declaracions.

En total, durant aquestes dues setmanes, gairebé 3,3 milions de contribuents han presentat la seva declaració, la qual cosa suposa un 23% més respecte a l'any passat. En concret, les declaracions amb resultat a retornar han augmentat un 22% i les de resultat a ingressar, un 29%.

L'Agncia Tributria preveu que es presentin 20,35 milions de declaracions, 361.000 més que l'any anterior. D'aquest total, pronostica que 14,3 milions donin dret a una devolució amb un import estimat de 10.468 milions d'euros, un 4,5% més, mentre que prop de 5,2 milions sortiran amb resultat a ingressar, per import de 10.160 milions.

LES PRESENTACIONS VIA APP AUGMENTEN UN 49%

Les presentacions a través de l'app van arribar a les 168.000 declaracions fins divendres passat, la qual cosa suposa un 49% més que l'any anterior, de manera que en només 15 dies s'ha aconseguit ja un 84% del total de les declaracions que es van presentar a través de l'aplicació l'any passat.

D'aquesta xifra total, 131.000 es corresponen a presentacions fetes 'en un sol clic' i la resta són contribuents als quals l'aplicació ha derivat al web de l'Agncia per fer-hi alguna modificació i han tornat a l'aplicació per concloure la presentació.

UN 80% AMB EL PLA 'LI TRUQUEM'

Pel que fa a les declaracions confeccionades telefnicament per l'Agncia Tributria a contribuents que han concertat una cita prvia amb el pla 'Li Truquem', se n'han presentat 45.000, un 80% més, i s'han concertat 245.000 cites perqu l'Agncia els truqui.

La campanya compta també amb la incorporació de la cartera de valors del contribuent a 'Renda Web', una eina que ja han utilitzat 154.000 persones aquest any i que permet visualitzar directament la composició de la cartera a dia 1 de gener de l'any de meritació de l'impost i les operacions de l'exercici, a més de bolcar totes les rendes generades per la venda d'accions cotitzades, cosa que facilita la declaració de les plusvlues i minusvalideses.

El termini de presentació finalitza l'1 de juliol, per a declaracions tant a ingressar com a retornar, si bé el termini de les declaracions a ingressar amb domiciliació bancria conclour el 26 de juny. L'atenció presencial en oficines, per la seva banda, comena el 14 de maig.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés