Actualitzat 7/2/2020 16:56:12 CET

Hisenda fixa un objectiu de dèficit a les comunitats autònomes del 0,2% aquest any

La ministra d'Hisenda i Portaveu del Govern central, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres a La Moncloa, Madrid (Espanya), 4 de febrer del 2020.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Hisenda comunicarà aquesta tarda a les comunitats autònomes l'objectiu d'estabilitat dels propers anys, que estableix un sostre més flexible de dèficit autonòmic del 0,2% del PIB aquest any, del 0,1% el 2020 i equilibri pressupostari a partir del 2021, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri.

Aquest és el nou límit pressupostari per a les comunitats que anunciarà aquest divendres a la tarda la portaveu del Govern central i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, als consellers d'Economia i Hisenda en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que no es reuneix des del 2018, com a pas previ als pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2020.

Quant al nou objectiu, el Govern espanyol atorga més marge a les comunitats, perquè l'objectiu autonòmic que havia previst inicialment l'executiu era un dèficit d'una dècima del PIB d'aquest any, i que les CA aconseguissin estabilitat pressupostària l'any vinent.

La reunió, en la qual assistirà també la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, estarà marcada per les denúncies i queixes de les comunitats per l'IVA autonòmic del 2017.

Contador