Hisenda dóna 15 dies a les CA que van incomplir el dèficit del 2015 per aprovar acords de no disponibilitat de crèdit

Actualitzat 7/4/2016 10:07:47 CET
Previa YoutubeCargando el vídeo....

EUROPA PRESS

MADRID, 7 Abr. (EUROPA PRESS)

El Ministeri d'Hisenda ha enviat cartes a 12 comunitats autònomes que van incomplir l'objectiu de dèficit el 2015, entre les quals hi ha Catalunya, perquè en un termini de 15 dies aprovin acords de no disponibilitat de crèdits i efectuïn les retencions necessàries per garantir el compliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària.

   A la carta dirigida al vicepresident del Govern i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, recollida per Europa Press, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, avisa que l'incompliment del pla d'ajust dóna lloc a l'aplicació de "mesures coercitives".

   En aquestes cartes, Hisenda recorda a les comunitats que per aprovar aquestes mesures han de tenir en compte els recursos del Sistema de Finançament de les Comunitats Autònomes dels quals disposaran el 2016 --a cadascuna li especifica els seus--, que suposaran un increment respecte als rebuts el 2015, així com els estalvis als costos financers dels préstecs amb càrrec a mecanismes addicionals de finançament.

   Així, explica que aquest finançament addicional facilitarà a les comunitats autònomes complir amb la no disponibilitat de crèdits i amb la regla de despesa, sense que necessàriament hagin de reduir la despesa respecte a l'executat a l'exercici anterior.

   Les comunitats a les quals Hisenda ha enviat cartes són Catalunya, Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia i València.

1.862 MILIONS MÉS

   Al cas de Catalunya, Hisenda recorda que disposarà el 2016 d'un import total de 17.349,87 milions d'euros en concepte de recursos del sistema de finançament de comunitats autònomes subjectes a liquidació, que suposen un increment respecte als percebuts el 2015 de 1.862,18 milions.

   També ressalta que cal considerar els estalvis derivats de les mesures adoptades pel Govern espanyol de reducció de costos financers dels préstecs formalitzats amb càrrec a mecanismes addicionals de finançament a comunitats autònomes; per al 2016, el Ministeri estima que 1.019,66 milions correspondran a Catalunya.

   Montoro conclou informant que, una vegada rebut el corresponent acord de no disponibilitat que s'hagi adoptat per part de Catalunya, "s'avaluarà convenientment" per determinar si compleix amb el previst a la llei.