Publicat 17/06/2021 17:07CET

Hilario Albarracín (KPMG): salut, sostenibilitat i digitalització són els eixos de la nova economia

El president de KPMG a Espanya, Hilario Albarracín, en la Reunió del Cercle d'Economia.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Demana solucions a llarg termini i inclusives perquè "ningú no es quedi enrere"

BARCELONA, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El president de KPMG a Espanya, Hilario Albarracín, ha afirmat aquest dijous que "la salut, la sostenibilitat i la digitalització són els tres eixos sobre els quals s'haurà d'articular una nova economia".

Albarracín ha presentat un dels debats de la reunió anual del Cercle d'Economia a Barcelona, amb el president d'Agbar, Ángel Simón; el president de Pimec, Antoni Cañete; la CEO de Ciberseguretat i Cloud de Telefónica, María Jesús Almazor, i el president de BIST, Andreu Mas-Colell.

Quan ha al·ludit a una nova economia, ha parlat d'"una economia de futur, més resilient, moderna i competitiva" i ha dit que així ho entén la UE perquè el seu programa de recuperació Next Generation EU posa el focus en aquestes tres àrees.

Ha qualificat d'imperatiu "fugir de solucions curtterministes i tenir sempre presents el mitjà i llarg termini", perquè les decisions d'aquest dijous determinaran com evoluciona la societat, l'educació, l'ocupació, la creació d'oportunitats i el manteniment de l'estat del benestar.

"Aquestes decisions, a més a més, han de garantir un desenvolupament inclusiu, en el qual ningú no es quedi enrere", ha defensat el president de KPMG a Espanya.

També ha dit que, per aconseguir tots aquests objectius no es parteix de zero, sinó que les conseqüències de la pandèmia "permeten identificar les àrees de la gestió pública i corporativa en les quals caldrà posar el focus".

SALUT

Albarracín considera que "tothom" ja és conscients que cal invertir i incrementar l'eficàcia de la salut, pel seu impacte directe en el benestar i, per tant, en una societat pròspera.

Ha destacat que el sector implica alta productivitat, excel·lent qualificació professional, base industrial sòlida i vocació internacional i exportadora: "No tinc cap dubte que seran un element tractor de la recuperació i del creixement".

SOSTENIBILITAT

Quant a la sostenibilitat, ha constatat que els últims anys s'han "escalat posicions" en les agendes governamentals i corporatives a causa de la neutralitat d'emissions, l'ús eficient de recursos i la transició energètica.

Per ell, administracions públiques, empreses i ciutadans han de veure el repte climàtic més enllà d'un risc que compromet el desenvolupament, perquè també pot ser un motor per transformar l'economia: "El moment de la revolució verda era ahir: no podem perdre més temps".

DIGITALITZACIÓ

Respecte a la digitalització, ha afirmat que serà el que facilitarà l'èxit de les transformacions en salut i sostenibilitat que s'han citat, perquè la tecnologia "té la clau per promoure" la transició energètica, la reindustrialització, la societat de les cures i el reequilibri social i territorial de l'economia.

Per culminar la transformació digital, troba que cal impulsar un sistema formatiu que garanteixi una educació de qualitat, i també polítiques actives d'ocupació que assegurin que els professionals tenen les noves capacitats que demanda el mercat laboral.

La reunió del Cercle d'Economia (RCE) se celebra fins aquest divendres a Barcelona i la patrocinen KPMG, CaixaBank i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés