Publicat 09/07/2021 20:50CET

Hernández De Cos demana "determinació" per a una veritable unió dels mercats de capitals

Archivo - Arxivo - El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos.
BANCO DE ESPAÑA - Archivo

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha demanat aquest divendres "actuar amb determinació" per implementar totes les mesures necessàries per crear una veritable unió dels mercats de capitals a Europa.

Ho ha dit aquest divendres durant la cerimònia de graduació de la Barcelona Graduate School of Economics, en la qual també ha destacat que aquests mercats segueixen estant "relativament subdesenvolupats".

Ha insistit en la necessitat de concloure el procés d'integració financera europea, que va ser "clau" per resoldre la crisi del deute sobirà, com una unió bancària a través de l'acord sobre un sistema europeu de garantia de dipòsits totalment mutualitzat.

"Contribuiria de manera decisiva a garantir l'estabilitat financera a l'espai de la UE i evitar problemes de fragmentació financera tant a curt com a mig termini", ha afegit.

FONS EUROPEUS

Ha recordat que, a més de la política monetària, durant la crisi derivada de la pandèmia hi ha hagut una "veritable resposta fiscal europea comuna", inclosos els fons Next Generation EU.

"Aquest fons agrega elements clau per garantir que es comparteixi la càrrega de l'esforç de la recuperació econòmica. Alguns no tenen precedents, com l'emissió a gran escala del deute públic europeu supranacional per finançar reformes i inversions en els Estats membre més afectats per la pandèmia", ha destacat.

No obstant això, el governador ha advertit que els Next Generation EU "no poden ni han de considerar-se" com el mecanisme d'estabilització cíclic que la zona Euro necessita per complementar la política monetària única.

"Un veritable mecanisme d'estabilització macroeconòmica hauria de ser una institució multilateral en si mateixa d'una grandària, un poder tributari i una capacitat d'endeutament naturals i permanentment suficients", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés