Publicat 29/03/2021 10:50CET

Hernández de Cos crida les entitats a utilitzar els coixins de capital per reconèixer les deterioracions

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, intervé durant un Esmorzar Informatiu d'Europa Press a l'Auditori El Beatriz. Madrid (Espanya), 29 de març del 2021.
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha subratllat que l'ús de les entitats dels coixins de capital és "adequat" per reconèixer les deterioracions i continuar proporcionant crèdit solvent a famílies i empreses.

Així ho ha posat de manifest Hernández de Cos durant el seu discurs inicial en l'Esmorzar Informatiu d'Europa Press, en el qual ha reconegut que l'impacte de la pandèmia encara no s'ha manifestat plenament en el balanç del sector bancari, perquè es continua beneficiant de les diverses mesures de suport públic.

En aquesta línia, ha assegurat que les entitats tindran prou temps de tornar a complir amb els requeriments de capital, i ha afegit que l'inici del procés no es farà mai abans que els principals efectes de la crisi del coronavirus s'hagin dissipat.

"Els bancs tindran el temps necessari per fer la reconstrucció dels coixins de capital en cas que els hagin utilitzat", ha insistit Hernández de Cos, que considera que aquesta eina és adequada per fer front al nou escenari.

Igualment, ha recordat que se'ls ha recomanat que actuïn amb extrema prudència en les polítiques de distribució de dividends, amb l'objectiu que el sector bancari pugui continuar sent part de la solució de la crisi a través de la concessió de crèdit a famílies i a empreses.

El governador del Banc d'Espanya ha subratllat, alhora, que les entitats financeres han de contribuir a reactivar l'economia, la qual cosa requerirà el bon funcionament del canal creditici.

De la mateixa manera, el supervisor ha assenyalat que l'ús de les entitats dels coixins de capital és adequat per reconèixer la deterioració del crèdit i continuar proporcionant crèdit solvent a famílies i empreses.

En qualsevol cas, ha assegurat que el sector bancari ha mostrat una resistència "notable", reforçat per les millores tant en la qualitat del balanç com en la solvència en l'última dècada i la contundència de les polítiques econòmiques aplicades des del començament de la crisi.

"La crisi no ha fet més que destacar la importància de disposar d'un sector bancari sanejat, amb prou coixins per absorbir riscos inesperats. Ens hem d'assegurar que la resistència del sector es manté respecte als nous riscos que emergeixin", ha assenyalat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés