Publicat 03/04/2024 16:55

Hernández de Cos afirma que el seu escenari central és que els tipus comencin a baixar al juny

El periodista Manel Pérez i el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos
EUROPA PRESS

Reitera que és "absolutament necessari" un procés de consolidació fiscal

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha afirmat aquest dimecres que el seu escenari central contempla que el Banc Central Europeu (BCE) faci al juny la primera reducció de tipus d'interès.

En un col·loqui del Círculo Ecuestre, ha afegit que la corba de tipus que preveuen els mercats i que anticipa una reducció a partir del juny és un bon punt de partida: "Em sembla una bona referència".

De Cos ha afegit que aquesta previsió està condicionada a que la informació que vagi rebent el BCE "sigui compatible" amb les previsions macroeconòmiques que permeten fer-la.

En aquest sentit, ha dit que les previsions del banc central anticipen que la inflació a la zona euro rondi el 2,3% aquest any, el 2% el 2025 i l'1,9% el 2026, complint així l'objectiu d'una inflació del 2% a mitjà termini.

"Les projeccions macroeconòmiques ens fan ser optimistes sobre la capacitat i la consecució, ara ja sí, de l'objectiu d'inflació del BCE", ha afegit.

D'altra banda, el governador del Banc d'Espanya ha insistit en la necessitat d'una consolidació fiscal a Espanya, que considera "absolutament necessària".

CREIXEMENT DEL PIB

Sobre la millora de les previsions de creixement de l'economia espanyola el 2024 fins a l'1,9%, De Cos ha explicat que està justificat pel creixement previst de l'economia europea.

Ha afegit que la caiguda de la inflació "està provocant un augment de les rendes reals" i que hi ha una expectativa que les condicions de finançament siguin menys restrictives per la potencial baixada dels tipus d'interès.

En tot cas, creu que la reducció de la inversió privada --que és l'única que encara no ha recuperat les dades prepandèmia-- i la baixa productivitat són dos paràmetres "preocupants".

Per això, ha incidit en la necessitat de reformes estructurals que acompanyin la inversió privada i dinamitzin l'activitat.

UNIÓ BANCÀRIA EUROPEA

De Cos ha assegurat que "Europa es troba en una cruïlla i que la sortida és més Europa", ja que, segons ell, tots els reptes econòmics, socials i polítics de la Unió Europea (UE) es poden solucionar enfortint el procés d'integració europea.

Ha demanat completar la unió bancària amb un fons de dipòsit de garantia comuna, que veu "absolutament fonamental", a més de la unió dels mercats de capitals.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés