Harris ha acusat Trump de perdre 300.000 llocs de treball
MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -
La candidata demòcrata a ocupar la vicepresidència dels Estats Units en les eleccions del 3 de novembre, Kamala Harris, ha afirmat aquest dimecres en el debat amb l'actual vicepresident, Mike Pence, que els republicans "han perdut el dret a la reelecció" després del "fracàs històric" que han protagonitzat en la gestió del coronavirus.
"El poble nord-americà ha presenciat el fracàs més gran d'una administració presidencial en la història del nostre país", ha dit Harris.
El cara a cara entre tots dos ha estat l'antítesi de l'espectacle groller que van protagonitzar el president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu oponent demòcrata, Joe Biden, fa poc més d'una setmana.
Aquesta vegada, la mateixa moderadora del debat, la periodista del diari 'USA Today' Susan Page, els va recordar abans de començar que el país mereix un debat "civilitzat" i un intercanvi d'idees "respectuós".
La crisi del coronavirus ha donat el tret de sortida a un debat a Kingsbury Hall de Salt Lake City, Utah, en el qual Pence i Harris, a diferència dels seus líders, sí que han presentat algunes propostes i han mostrat una relació, si més no, cordial.
Harris ha negat que el president Trump tingui un pla per fer front a la crisi del coronavirus, fins i tot ara, vuit mesos després que esclatés la crisi sanitària, la qual, ha recordat, tant ell com Pence no es van prendre mai seriosament.
"Ells ho sabien i no van fer res, de fet el president va dir que tot era una estafa, i no va donar importància a fer servir mascareta quan va dir que si en duies no estaves del seu costat. Malgrat tot, actualment continuen sense tenir un pla", ha subratllat.
Un pla contra la crisi de la pandèmia, ha dit Harris, que Joe Biden sí que té, i que es basa en contractar rastrejadors i en la feina conjunta amb els investigadors.
De la seva banda, Pence ha assegurat que Trump "sempre ha prioritzat la salut dels nord-americans" i ha fet "més que cap altre president", i ha posat com a exemple la suspensió del trànsit aeri amb la Xina, a la qual cosa Biden es va oposar.
"Hem pogut fer milions de proves, hem destinat milers de milions de subministraments i equips als nostres infermers i metges, i al febrer vam començar a desenvolupar una vacuna, de la qual tindrem milions de dosis preparades a final d'any", ha dit.
Harris ja ha anunciat que no acceptarà el vaccí si únicament té l'aval del president Trump, i no el d'una àmplia majoria de la comunitat científica, i ha citat concretament el principal responsable científic als Estats Units, Anthony Fauci.