Actualitzat 10/07/2015 17:41

'El Bigotes' diu que no va usar la seva relació "amistosa" amb Camps ni amb el PP per aconseguir Fitur

VALÈNCIA, 10 Jul. (EUROPA PRESS) -

   L'exgerent d'Orange Market, Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigotes', ha afirmat aquest divendres que no va utilitzar "mai" la seva relació "amable" i "amistosa" amb l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps --qui el va arribar a anomenar "amiguet de l'ànima" en una conversa telefònica-- ni amb altres membres del Partit Popular per aconseguir adjudicacions de la fira de Fitur de la Conselleria de Turisme.

   Pérez, qui s'enfronta a la pena de 10 anys de presó i de 23 d'inhabilitació per delictes de tràfic d'influències, cooperador necessari de malversació de cabals i suborn, s'ha pronunciat així en la seva declaració en la vista per la peça 3 de Gürtel, relativa a suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els els anys 2005 i 2009. En total, hi ha 13 acusats, entre d'altres, dos exconselleres de l'equip de govern de Camps: Milagrosa Martínez i Angèlica Such.

   Pérez va començar a treballar a Special Events --del també acusat Francisco Correa-- l'any 2000, i a finals del 2003, davant de la "pressió" que tenia per treballar per al PP en el Govern nacional, va decidir anar-se'n a València i Correa li va proposar obrir a la ciutat una societat, que es anomenar Orange Market. Un altre suposat capitost de la trama, Pablo Crespo, el va ajudar a muntar-la.

   L'acusat, qui ha volgut respondre a les parts malgrat que no ho feia des del 12 de febrer del 2009, ha negat qualsevol implicació en el tema de facturació o contractacions entre Orange i l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), així com que utilitzés les seves relacions amb el PP o amb Camps per aconseguir Fitur. Durant l'interrogatori, en el qual no ha deixat en cap moment un bolígraf i una llibreta en la qual anava prenent nota, ha descrit la seva relació amb l'excap del Consell de "cordial" al principi, i amb el temps "més amable".

   "Quan decideixo venir a València -el 2004-- tenia molts amics del PP per tot Espanya. I amb Camps tenia una relació cordial com podia conèixer altres 20 senyors més del PP valencià", ha dit, i alhora ha afegit: "No era una relació intensa d'amistat en venir a viure a València. Va ser més amable i cordial amb els anys".

   En aquest sentit, després de preguntar-li per una conversa que tots dos mantenen per telèfon al Nadal en la qual Camps l'anomena "amiguet de l'ànima", Pérez ha indicat que és "una conversa entranyable de gent que es coneix i ell em diu amiguet de l'ànima....", però ha negat una relació íntima.

"UN PELET EXAGERAT"

   Malgrat aquestes manifestacions sobre Camps, se li ha exhibit una altra conversa en la qual assenyala que té una relació "molt, molt íntima" amb l'expresident del Consell "des de fa 20 anys". Sobre aquesta qüestió, ha matisat que en aquell moment estava parlant amb una persona que acabava de perdre la seva germana i volia donar-li moral. "Per donar-li afecte i moral, presumeixo de moltes coses, però exagerant". "En moltes converses sóc un pelet exagerat amb tot. Exagero en aquesta conversa en moltes coses".

   A Pérez també se li ha preguntat per les exconselleres Martínez i Such, així com per l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret. Sobre Martínez assenyala que la va conèixer a l'arribada d'una volta ciclista a Xàtiva, i allà li va comentar que volia informar-la sobre la seva empresa. Aquesta li va dir que demanés cita a Conselleria, i al cap de poc temps va acudir i el va rebre Betoret.

   A Such, ha dit, la va conèixer en una fira de Fitur "i va ser molt normal", mentre que a l'exvicepresident del Consell Vicente Rambla, a qui va invitar al bateig del seu fill, l'ha definit com "un client". S'han escoltat a la sala converses en les quals li exposa a Rambla la seva preocupació per informacions de mitjans de comunicació en les quals es posaven en dubte les adjudicacions de Fitur.

   En relació amb un llistat amb regals a diversos càrrecs de la Generalitat, entre els quals hi ha Milagrosa Martínez, a qui suposadament va regalar un rellotge, Pérez ho ha negat. Sí ha explicat que en ocasions Orange Market feia "regals institucionals" com unes polseres o unes "mantes fantàstiques". Sobre les polseres, ha indicat al tribunal que havia portat unes mostres perquè les veiessin.

SOBRE FITUR

   Més concretament sobre les adjudicacions i fires de Fitur, Pérez ha indicat que quan decideix presentar-se a Fitur, li pregunta a Crespo per la situació, i aquest li va comentar que parlaria amb Felisa Jordán, exadministradora de Special Events, perquè li donés una mà. Ha insistit que no va utilitzar relacions amb el PP per aconseguir Fitur, i de fet ha afegit: "Puc assegurar que el que m'ha produït sempre treballar per al PP són molts més problemes que avantatges".

   Ha justificat que es van presentar a Fitur perquè sí tenien experiència i "molta solvència", ja que comptaven amb un "equip humà preparat": "Ens podíem presentar a Fitur i a un concurs infinitament superior", ha afegit, malgrat que la Fiscalia manté que no podien fer-ho precisament per falta d'experiència laboral amb administracions públiques.

   També ha postil·lat que el Govern valencià, a dia d'avui, els deu diners. "A Orange sempre li devien diners. Era probablement l'últim a qui pagaven", ha asseverat. Pérez no ha pogut explicar com era possible que la seva empresa comptés amb els plecs de Fitur abans que es publiquessin: "No els he vist en la meva vida", i sobre un document ha arribat a agregar: "El nombre d'expedient està posat a mà, que ho pot haver posat algun graciós".

RAJOY I EL PP DE MADRID

   D'altra banda, Pérez s'ha referit a la seva etapa en la qual va estar treballant a Madrid i a les seves relacions amb l'expresident del Govern espanyol José María Aznar i amb l'actual president, Mariano Rajoy. En concret, a aquests últims els ha nomenat en una conversa telefònica que s'ha pogut escoltar a la Sala en la qual diu: "Quan vaig deixar de treballar amb Aznar, em va deixar una temporada amb Rajoy, que és un 'gilipollas' i un merda".

   Sobre la seva feina amb el PP, l'acusat ha indicat que treballar amb aquest partit d'un Govern nacional -en la seva etapa a Special Events entre els anys 2000 i 2003-- comporta una pressió "brutal" i és una cosa "molt complex". Aquest sentiment el va conduir, segons ha dit, a anar-se'n a València i a muntar Orange amb l'ajuda de Francisco Correa, a qui ha definit com "molt raret". S'ha pronunciat així quan se li ha preguntat si li va interpel·lar a Correa per la seva relació amb Orange: "Mai, per com de raret és, se m'ha ocorregut preguntar-li si era el soci o què era d'Orange. No sé si va participar en accions d'alguna manera", ha assenyalat.

   En aquest temps, ha descrit que no "suportava" Madrid perquè "treballar per al PP d'un Govern nacional és molt complex". "Fas un esdeveniment i obres els telediaris de totes les televisions d'Espanya, i amb qualsevol error et pots carregar el client i tenir problemes greus. Venia d'eleccions municipals, m'acostava a unes nacionals i no podia més amb la pressió", ha dit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés