Gure Esku Dago diu a Torra que articularà "una resposta àmplia de la societat basca" si hi ha condemna de l'1-O

Publicat 11/9/2019 14:54:41CET
Representants de Gure Esku Dago són rebuts a Barcelona pel president de la Generalitat, Quim Torra.
GURE ESKU DAGO

Una delegació es reuneix amb el president a la seu de la Generalitat

BILBAO, 11 set. (EUROPA PRESS) -

La iniciativa Gure Esku Dago ha assegurat aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, que articularà "una resposta àmplia de la societat basca" si es produeix una condemna del Tribunal Suprem per l'1-O.

Una delegació de l'associació basca, encapçalada pel seu portaveu, Amalur Alvarez, ha estat rebuda pel president de l'Executiu català al Palau de la Generalitat.

La iniciativa ha estat convidada per l'ANC a participar en la manifestació que es desenvoluparà a Barcelona amb motiu de la Diada i en els propers dies es reunirà amb el president del Parlament, Roger Torrent, amb la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i amb una representació de la Junta Directiva d'Òmnium Cultural.

Segons ha explicat Gure Esku Dago en un comunicat, la seva presència en la Diada "vol ser una mostra de solidaritat amb totes les persones encausades en relació amb el referèndum de l'1 d'octubre del 2017", especialment amb les que romanen a la presó, "que pateixen una gran injustícia, i, actualment, esperen la sentència del judici celebrat al Tribunal Suprem".

Durant la trobada, la iniciativa ciutadana ha analitzat "breument" amb Torra "la situació de Catalunya i Euskal Herria", i, especialment, "les possibles conseqüències de la sentència del procés per als drets fonamentals i llibertats i per al futur" d'ambdues comunitats.

La delegació de Gure Esku Dago ha agraït al president Torra la seva "amabilitat" en rebre'ls "en un dia tan important per a Catalunya com la Diada de l'11 de Setembre". Així mateix, li ha transmès "suport i solidaritat" davant el judici que haurà d'afrontar pròximament, pel manteniment de llaços grocs al balcó de la Generalitat en període electoral.

ESFORÇ

Gure Esku s'ha compromès amb Torra a "fer un esforç per informar la societat basca de la realitat que viu Catalunya, tant de la situació de vulneració drets i llibertats, com de les seves preocupacions i aspiracions".

Per la seva banda, li ha transmès "el compromís amb la defensa activa dels drets fonamentals i llibertats, i el dret a decidir el seu futur tant el poble català com el basc, democràticament i en llibertat".

A més, en el cas que hi hagués una sentència condemnatòria pel procés sobiranista, Gure Esku ha mostrat la seva disposició a "articular una resposta àmplia des de la societat basca".

Segons la iniciativa, els pobles que desitgen "realment" ser "amos del seu destí" estan "obligats a actuar conjuntament". "És imprescindible que sumem forces en defensa dels drets fonamentals i de les llibertats, i, així mateix, per acompanyar-nos i emparar-nos en el caminar cap a les respectives sobiranies", ha assenyalat.

Una sentència condemnatòria seria, per Gure Esku Dago, "del tot injusta", per la qual cosa considera "necessari que els representants de la ciutadania basca incrementin els seus esforços a defensar conjuntament els drets fonamentals, les llibertats i les aspiracions de sobirania".

"Conjuntament entre els representants de les diferents sensibilitats polítiques, conjuntament entre els representants polítics dels pobles català i basc, i conjuntament també amb els moviments i organitzacions socials", ha puntualitzat.