Publicat 6/10/2019 14:26:36 +02:00CET

Guirao descarta pronunciar-se sobre una possible absolució i defensa el diàleg a Catalunya

El ministre en funcions de Cultura i Esport José Guirao.
Álex Cámara - Europa Press

TARRAGONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, ha descartat pronunciar-se sobre una possible absolució després de la fallada del Tribunal Suprem sobre el procés independentista i ha defensat el diàleg a Catalunya.

En declaracions als mitjans aquest diumenge en visitar el Centre de Lectura de Reus (Tarragona), el ministre ha afirmat que no està "a la part del Govern que porta aquests assumptes", i ha demanat que s'esperi a que surti la sentència per fer judicis de valor.

"Hi ha molta gent que dona per fet com serà la sentència, però per experiència crec que que fins que no es produeix no cal fer prejudicis de valor o de qualificació", ha sostingut.

Guirao ha reiterat que "el plantejament base del Govern és el diàleg", tant intern, entre les forces polítiques a Catalunya, com amb el Govern central.

Sobre la seva visita al Centre de Lectura, el ministre de Cultura ha dit que el seu departament "pot aportar moltes coses, des de suport institucional fins a suport tècnic i, si es requereix, suport econòmic".

Ha subratllat que aquest suport es realitzarà "sempre que hi hagi acord entre tots", ja que assegura que volen ser respectuosos amb les competències de cada institució a cada territori.