Publicat 23/05/2014 14:12

De Guindos creu que la millora de l'avaluació d'S&P portarà més inversors en deute espanyol, especialment asiàtics

Soraya Santamaría y Luis De Guindos
EUROPA PRESS

MADRID, 23 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha destacat la importància de la decisió de Standard & Poor's (S&P) d'elevar en un esglaó l'avaluació d'Espanya, des de 'BBB-' a 'BBB' amb perspectiva 'estable', ja que a més de posar en relleu la millora de l'economia espanyola atreurà més inversors institucionals, especialment asiàtics.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, De Guindos ha explicat que hi ha un gran nombre d'inversors institucionals que es basen en les qualificacions que donen les agències d'avaluació per portar a terme les seves operacions, especialment asiàtics.

Per aquesta raó, el ministre ha considerat que la pujada de l'avaluació d'Espanya per part d'S & P és una "decisió important", ja que, a més de seguir l'estela que està marcant el mercat, permetrà que una sèrie d'inversors ara sí que puguin adquirir deute espanyol.

Una altra de les conseqüències que tindrà la decisió, segons el ministre, serà la seva repercussió als ràtings d'altres emissors espanyols de deute tant públics com privats, ja que una pujada de la nota del sobirà se sol traslladar a altres administracions, entitats financeres o empreses del país que emeten deute.

D'altra banda, De Guindos també ha incidit en els fonaments en els quals l'agència basa la seva decisió, que són sobretot la millora de la perspectiva de creixement d'Espanya i la competitivitat més alta de la seva economia.

En aquest sentit, ha recalcat que la previsió de l'agència que el PIB d'Espanya augmenti un 1,6% durant el període comprès entre el 2014 i el 2016, quatre dècimes més del que estimava fins ara, supera les previsions que el Govern espanyol va incloure al seu programa d'estabilitat.

El ministre també ha afegit que l'agència identifica al seu anàlisi els potencials riscos per a la qualificació, entre els quals destaca l'endeutament públic i privat, la necessitat de despalanquejament i la importància de seguir amb la correcció del dèficit i continuar amb les reformes.

D'altra banda, ha assenyalat que amb aquesta decisió S&P ha seguit l'estela de Fitch i Moody's, que també van elevar la qualificació d'Espanya durant les seves últimes revisions. Així, ha apuntat que aquest és el pas posterior a l'estabilització de la perspectiva portada a terme l'any passat per les tres agències després de diverses rebaixes continuades de la qualificació des del començament de la crisi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés