Guerra i altres parlamentaris demanen un govern que no depengui de qui "no accepta la Constitució"

Actualitzat 28/11/2019 17:33:06 CET
L'exvicepresident del Govern, Alfonso Guerra, entra a la capella ardent per acomiadar Alfredo Pérez Rubalcaba al Congrés dels Diputats.
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

MADRID, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident del Govern espanyol i històric dirigent socialista Alfonso Guerra i altres parlamentaris constituents, com Marcelino Oreja, José Manuel García-Margallo, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, Juan José Laborda o Rodolfo Martín Vila, han mostrat aquest dijous la seva "profunda" preocupació per la situació política actual i han reclamant un Govern central que no depengui de partits que "no accepten la Constitució o volen abolir-la per procediments il·legals o il·legítims".

En un manifest al qual ha tingut accés Europa Press, els signants alerten de la "inquietant bipolarització ideològica" i reclamen "un nou acord per enfortir la unitat de la nació i la convivència democràtica dins de la Constitució, amb els valors en els quals es basa: la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític".

Segons ell, aquest gran acord només serà possible "mitjançant la formació d'un Govern central amb un ampli suport parlamentari i fermament fonamentat" a la Carta Magna.