Publicat 21/11/2019 10:30:05 +01:00CET

La Guàrdia Urbana desallotja els acampats de la plaça Sant Jaume de Barcelona

Assemblea a la plaça de Sant Jaume dels joves que van acampar a la plaça Universitat de Barcelona.
@ASSEMBLEAPLUNI

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat a les 6.30 hores d'aquest dijous els joves que han passat la nit a la plaça Sant Jaume, després que la policia barcelonina els desallotgés dimecres de la plaça Universitat, segons han informat fonts municipals a Europa Press.

Els joves han passat la nit a la plaça Sant Jaume amb cartrons i mantes després de celebrar una assemblea en què van decidir dormir davant de l'Ajuntament de Barcelona per criticar la decisió del Govern municipal d'Ada Colau de desallotjar-los de la plaça Universitat.

En un missatge a Twitter que ha recollit Europa Press, els acampats han explicat que van acordar amb els Mossos d'Esquadra "la no intervenció i el compromís de deixar net l'espai a les 7 hores", i critiquen que la Guàrdia Urbana els hagi desallotjat a les 6 hores sense cap tipus de mediació, segons ells.

"Fem una crida a tothom perquè vinguin a les 11 a la plaça Sant Jaume a solidaritzar-se i unir-se per denunciar les irregularitats que hi ha hagut durant el desallotjament, aquesta nit i la mala coordinació dels cossos policials que ens afecta directament en forma de repressió", han afegit.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, els acampats han explicat que tornaran a fer una assemblea aquest dijous per decidir com continuar la protesta, i alguns han criticat l'actuació de la Guàrdia Urbana durant el desallotjament de la plaça Universitat, que qualifiquen "d'il·legal".