Actualitzat 26/5/2020 13:27:26 +00:00 CET

La Guàrdia Civil, a la jutgessa del 8-M: "No s'hauria d'haver celebrat cap manifestació"

Manifestació del 8-M (Dia Internacional de la Dona), Madrid (Espanya), 8 de març del 2020
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

L'informe de la Guàrdia Civil sobre la investigació contra el delegat del Govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per l'autorització de la marxa del 8-M conclou que a partir del 5 de març "no s'hauria d'haver fet cap manifestació o concentració de persones a la Comunitat de Madrid per la crisi sanitària".

El document, de 83 pàgines i al qual ha tingut accés Europa Press, també afirma que no s'hauria d'haver permès celebrar uns actes i cancel·lat d'altres, "com al final va acabar passant", en referència a la convocatòria de la marxa pel Dia de la Dona a Madrid i la suspensió d'un congrés evangèlic a la ciutat.

Segons els investigadors de la Guàrdia Civil, en aquell moment ja existia un profund coneixement de la malaltia a través dels responsables sanitaris, i es va evidenciar que l'esdeveniment no es podia celebrar pel risc que comportava una gran concentració de persones.

L'informe conclou que les recomanacions que va transmetre el Ministeri de Sanitat al col·lectiu evangèlic i el "nivell directiu dels responsables sanitaris que van assistir a les reunions" indiquen la "preocupació" davant la pandèmia i "el seu interès real de vetllar per la salut pública".