Gual (CaixaBank) creu que la situació és "complexa políticament" a Espanya per de "relativa estabilitat"

Publicat 1/2/2019 12:26:41CET
Jordi Gual
Enrique Palomares - Europa Press

VALNCIA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha valorat aquest divendres que la situació a Espanya és "complexa políticament" per de "relativa estabilitat" si es compara amb el context internacional en el qual s'emmarca.

"Ens sembla de relativa estabilitat --la situació a Espanya--, ats que es compleixen tots els parmetres constitucionals de l'evolució regular de les institucions i els diferents poders de l'Estat", ha contestat Gual en el torn de preguntes de la presentació dels resultats de l'exercici del 2018 a la seu de CaixaBank a Valncia.

Per a Gual, totes les societats occidentals passen per "moments sociopolítics complexos", cosa que ha argumentat que pot incidir en l'estabilitat del mercat financer, i ha posat l'exemple dels casos del Regne Unit i el Brexit, Itlia, i la relació entre els Estats Units i la Xina.

Preguntat per la incidncia del context polític en el desenvolupament de l'economia catalana, Gual ha respost que "és difícil especular" qu passaria en escenaris que no contemplen.

Gual ha explicat que l'economia catalana presenta histricament una alta correlació amb l'economia espanyola, per que sol registrar pujades una mica més fortes quan l'espanyola creix i una mica més febles quan baixa.

el més llegit

 1. 1

  La Cambra de Terrassa demana actuacions davant la "preocupant" pèrdua del comerç de proximitat

 2. 2

  Torra defensa "transformar Catalunya i canviar el món" en la signatura de l'acord nacional per a l'Agenda 2030

 3. 3

  Intervenen a Lleida material falsificat de dues marques de mòbils valorat en 23.000 euros

 4. 4

  Sony i Facebook cancel·len la seva presència a la Game Developers Conference

 5. 5

  Greta Thunberg inspira una òpera infantil al Teatre Auditori de Granollers