Publicat 26/8/2019 10:53:58 +02:00CET

Guaidó insta els països del G7 a discutir la crisi de Veneçuela a la cimera

Political crisis in Venezuela
Juan Carlos Hernandez/ZUMA Wire/ DPA

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

L'autoproclamat "president encarregat" veneçolà, Juan Guaidó, ha enviat una carta als països que integren el G7 en la qual els ha demanat que incloguin la crisi de Veneçuela a la cimera.

Guaidó ha subratllat la importància de "posar-li fi al sofriment dels veneçolans, aconseguir la llibertat i traçar el camí per a unes ràpides eleccions lliures", segons ha recollit el diari 'El Nacional'.

A més, el president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela ha assenyalat que espera que els membres del G7 discuteixin a la cimera, que se celebra a França i finalitza aquest dilluns, imposar noves sancions per als "responsables de les violacions de Drets Humans" al país.

Guaidó també ha afirmat que el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, "roman de manera il·legal en el poder i aliats com Rússia, la Xina i Cuba continuen preservant relacions militars comercials i polítiques que agreugen encara més la crisi generalitzada".

Per això, ha cridat els països del G7 a sol·licitar reunions amb els ambaixadors de Rússia, la Xina i Cuba, segons el diari, 'El Universal'.

Veneçuela està immersa en una crisi política que va empitjorar el passat mes de gener per la decisió de Maduro d'iniciar un segon mandat que no reconeixen ni l'oposició ni bona part de la comunitat internacional. En resposta, Guaidó es va autoproclamar mandatari interí.

Més de 50 països, entre ells els Estats Units, han reconegut Guaidó com a "president encarregat" de Veneçuela perquè dirigeixi una transició pacífica. No obstant això, Maduro es manté al Palau de Miraflores amb importants suports, entre ells Rússia, la Xina o Turquia.