Publicat 18/09/2020 09:34CET

El grup resultant de la fusió de Caixabank i Bankia preveu estalvis anuals de 770 milions

CaixaBank i Bankia
EUROPA PRESS - Archivo

L'equació de bescanvi es fixa en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia

MADRID, 18 set. (EUROPA PRESS) -

El grup resultant de la fusió de Caixabank i Bankia preveu obtenir uns estalvis recurrents de costos de 770 milions d'euros anuals, de manera plena a partir del 2023, i generar progressivament sinergies d'ingressos de 290 milions d'euros anuals en un horitzó de cinc anys, segons han assenyalat totes dues entitats.

En concret, els seus consells d'administració han aprovat el projecte de fusió per absorció de Bankia a CaixaBank, amb una equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia.

El preu pactat inclou una prima del 20% sobre l'equació de bescanvi a tancament del 3 de setembre, abans de comunicar l'existència de les negociacions sobre l'operació al mercat. A més, suposa una prima del 28% sobre la mitjana d'equacions de bescanvi dels últims tres mesos.

Si es considera el nombre total d'accions en circulació de Bankia que podrien optar al bescanvi, el nombre màxim d'accions de CaixaBank a emetre per atendre al bescanvi de la fusió ascendeix a la quantitat de 2.079.209.002 accions ordinàries de CaixaBank d'un euro de valor nominal cadascuna, xifra que es podria ajustar en funció de les accions en autocartera.

Aquest bescanvi suposa que els accionistes de CaixaBank representaran, inicialment, el 74,2% del capital de la nova entitat, i els de Bankia, el 25,8%.

CriteriaCaixa, entitat que controla al 100% la Fundació Bancària 'la Caixa', es mantindrà com l'accionista de referència de CaixaBank amb prop del 30% de l'accionariat, mentre que el FROB n'aconseguirà el 16,1%.

L'estructura accionarial de l'entitat combinada es completa amb un 54% de 'free float' (accions cotitzades en el mercat de valors), el 37% correspon a inversors institucionals i el 17%, al mercat minorista.

Morgan Stanley i Rothschild, assessors financers de CaixaBank i Bankia, respectivament, van emetre dijous les seves opinions de raonabilitat ('fairness opinion') en les quals van concloure que el tipus de bescanvi és "raonable" des d'un punt de vista financer i en les condicions actuals de mercat.

Així mateix, les dues entitats han estimat que el benefici per acció per als accionistes de Bankia s'incrementarà un 69% sobre les estimacions del 2022 i un 28% per als de Caixabank. Així mateix, els objectius de solvència del grup resultant se situaran entre l'11% i l'11,5%.

Després dels sanejaments addicionals arran de l'operació, l'entitat fusionada presentarà la ràtio de morositat més baixa d'Espanya, del 4,1%, i una cobertura confortable del 64%, de les més altes entre els principals bancs a l'Estat.

El nou grup, que mantindrà la marca CaixaBank, serà el banc de referència a Espanya amb més de 20 milions de clients, una quota en crèdits i dipòsits del 25% i 24%, respectivament, i una presència geogràfica "diversificada i equilibrada", segons han destacat totes dues entitats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés