Publicat 08/04/2021 20:18CET

El grup Crèdit Andorrà tanca el 2020 amb un benefici consolidat de 31,86 milions

Archivo - Arxivo - El 50% dels clients de Crèdit Andorrà ja són digitals
EUROPA PRESS - Archivo

El volum de negoci ha incrementat un 8,27% a nivell internacional

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El grup Crèdit Andorrà ha tancat l'exercici 2020 amb un benefici consolidat de 31,86 milions d'euros, segons ha informat mitjançant un comunicat de premsa aquest dijous.

Aquest resultat "s'ha obtingut en un entorn marcat per la crisi econòmica i després d'aplicar una política de prudent de provisions per fer front als potencials efectes del Covid-19", destaca el grup bancari.

Concretament, les provisions específiques pel coronavirus sumen 11 milions d'euros, i també s'han assumit altres efectes relacionats amb la pandèmia, com "els derivats de la participació accionarial del banc en sectors estratègics de l'economia del país, per un import superior als 8 milions d'euros".

El volum de negoci ha augmentat un 2,38% respecte al 2019, fins als 17.470 milions d'euros, i els recursos de clients van créixer un 2,60%, situant-se en els 15.028 milions.

A nivell internacional, el volum de negoci s'ha incrementat un 8,27% i ha aconseguit els 9.765 milions d'euros; el volum de negoci dins d'Andorra s'ha situat en els 9.399 milions.

La inversió crediticia va superar els 2.442 milions d'euros, dels quals 2.144 es localitzen en Andorra; Crèdit Andorrà ha tingut un "paper principal" al programa extraordinari d'avals per a empreses i negocis del Govern d'Andorra, amb un 67% de l'import total.

Aquestes xifres "reflecteixen el lideratge i el suport financer del banc al país, al teixit empresarial i a les persones, una voluntat especialment destacada en un any marcat per la pandèmia de Covid-19", segons la nota de premsa de Crèdit Andorrà.

LA "FORTALESA" DE CRÈDIT ANDORRÀ

Una altra dada destacada pel banc és la solvència, que s'ha incrementat situant la ràtio de capital total regulatòria en el 17,63% --el 15,91% CET1--, per sobre de la mitjana dels bancs europeus.

Est reflecteix "la fortalesa" del banc, segons Crèdit Andorrà, que també es veu reforçada per la millora de la qualitat crediticia, l'increment de la ràtio de cobertura i el control de la despesa, que han permès contrarestar les tendències negatives del mercat.

Altres indicadors "confirmen la robustesa" de l'entitat andorrana, com l'increment del 7,29% dels fons propis, 504 milions pel que fa a els 470 del 2019.

"Hem continuat executant el nostre pla estratègic, que ens ha permès reforçar la nostra solidesa i créixer de manera sostenible, eficient i responsable, estant prop dels nostres clients, del país i de la societat, per donar suport al teixit empresarial i a les famílies", ha valorat el conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, Xavier Cornella.

Cornella ha destacat: "La nostra capacitat de servei i el fet de ser pioners en digitalització i oferta de valor defineixen la nostra raó de ser com a banc de referència al país".

CREIXEMENT SOSTINGUT DEL NEGOCI

A les principals places financeres on té presència, el grup ha seguit "una estratègia centrada en la cerca d'aliances estratègiques que garanteixin el creixement".

També s'ha centrat en la capacitat de servei, en l'eficiència i la rendibilitat de les diferents àrees de negoci, en l'acceleració de la digitalització i en l'especialització de l'equip i dels productes i serveis.

El llançament de la marca Creand, unificada a nivell internacional, "ha de permetre al Grup financer fer front als reptes de futur, centrats a consolidar el lideratge a Andorra i continuar creixent a escala internacional".

A Espanya, Creand Wealth Management (Banc Alcalá, S.A.) ha incrementat el patrimoni en més de 200 milions, i ha aconseguit els 2.261 milions d'euros (un 10,67% més que l'any anterior).

La filial de banca privada a Espanya ha tancat l'exercici amb un benefici de 920.000 euros, que representa un creixement del 287%, detalla el Grup financer andorrà.

A Luxemburg, Banque de Patrimones Privés ha crescut quant al volum de negoci fins als 5.786 milions (un 13,49% més), i ha augmentat els beneficis en un 30% fins als 3,44 milions.

A Miami el Grup ha continuat amb el seu pla de negoci centrat en el desenvolupament de la nova llicència de Self-clearing, que "haver de ser la pedra angular sobre la qual continuar projectant a futur el creixement del Grup en el continent americà".

Quant al negoci assegurador, el 2020 va aportar un resultat recurrent de 8,41 milions d'euros al Grup Crèdit Andorrà, xifra que suposa un increment del 45,22% respecte al 2019.

DIGITALITZACIÓ

L'entitat va ser distingida com a Millor banc digital d'Andorra 2020 per Global Banking & Finance Review, reconeixent la implementació de nous serveis digitals per facilitar la contractació a distància, simplificar l'operativa bancària dels clients i donar resposta a les noves necessitats en l'escenari actual.

Com a resultat de l'impuls de la digitalització de serveis, Crèdit Andorrà ha vist incrementat "de forma exponencial" l'ús de la banca online i-Crèdit, i ha desenvolupat nous serveis que faciliten als comerços i negocis els pagaments digitals, com l'acord exclusiu amb la fintech MONEI.

El comunicat també destaca la renovació de la Càtedra Crèdit Andorrà en el IESE, enfocada a l'Emprenedoria i la Banca, així com el programa d'hiperacceleració empresarial Scale Lab Andorra dirigit start-ups.

COMPROMÍS SOCIAL

En l'àmbit de la responsabilitat i la sostenibilitat, el Grup Crèdit Andorrà ha destinat una inversió global de 2,06 milions d'euros a iniciatives desenvolupades des del Banc i des de la Fundació Crèdit Andorrà en els àmbits econòmic, educatiu, cultural, social i mediambiental.

El Banc ha obtingut per sisè any consecutiu la distinció de Millor banc en RSC d'Andorra 2020 per Global Banking & Finance Review; el guardó reconeix el desenvolupament de pràctiques de bon govern i les accions de suport a l'economia del país, "especialment arran de la pandèmia per la Covid-19".

Crèdit Andorrà "és pioner" a incorporar la RSC i la sostenibilitat en el model de gestió i en l'estratègia de negoci, i també expressa aquest compromís com a membre de diferents organismes internacionals.

Així, des de 1998 col·labora amb la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (UNEP FI) i en 2006 va ser el primer banc d'Andorra a adherir-se al Pacte Mundial de les Nacions Unides i a adoptar l'Agenda 2030 per contribuir a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

A tancament de l'exercici, formen part del Grup 929 professionals, dels quals 485 treballen a Andorra i 444 a nivell internacional.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés