Publicat 4/2/2020 16:50:11 +01:00CET

El grup andorrà MoraBanc arrenca la seva activitat a Espanya amb una agència de valors a Barcelona

La seu central del Grup MoraBanc, a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella.
EUROPA PRESS - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 4 febr. (EUROPA PRESS) -

MoraBanc obrirà una agència de valors a Barcelona amb la marca MoraWealth i començarà així la seva activitat a Espanya, ha informat el grup bancari andorrà en un comunicat aquest dimarts.

MoraWealth, que obrirà les seves portes aquest febrer, és "una proposta basada en la professionalitat i l'experiència adquirida en els més de 60 anys d'activitat en banca privada", ha defensat el grup, que ha explicat que serà la quarta filial fora d'Andorra.

Amb seu a l'avinguda Diagonal de Barcelona, MoraWealth oferirà serveis d'assessorament financer, de gestió discrecional de patrimonis "ajustada i personalitzada segons les necessitats de cada client", així com de recepció i transmissió d'ordres.

També s'oferiran els serveis d'assessorament d'inversió i gestió de carteres "amb el valor diferencial que genera l'acord global que el grup MoraBanc té amb Goldman Sachs Asset Management".

MODEL MULTICUSTÒDIA

"És una oferta de valor diferenciada que aprofita les sinergies amb el Grup MoraBanc, una entitat amb solvència elevada i criteris de gestió amb visió de permanència, que prioritza la seguretat i tranquil·litat dels seus clients", ha concretat MoraBanc.

L'agència de valors se sustentarà en "un model de multicustòdia i arquitectura oberta", disponible per als seus clients i qualsevol altre, perquè el grup té acords de custòdia amb diferents entitats.

Pel president de MoraBanc, Pedro González Grau, la nova entitat suposa "l'extensió a un mercat molt afí, amb una oferta de servei molt centrada en el client, complementada amb un producte diferencial i competitiu".

El director general de MoraBanc, Lluís Alsina, ha explicat que l'arribada del grup a Espanya a través de MoraWealth respon "al Pla estratègic d'expansió i a la voluntat de tenir presència en un mercat natural per al grup, en un moment de creixement".

CARLES GUIMERÀ, DIRECTOR DE MORAWEALTH

El director general de la filial del grup andorrà serà Carles Guimerà, que té més de 25 anys d'experiència en el sector financer amb diferents responsabilitats en l'àmbit de Tresoreria i Mercat de Capitals, així com en Banca Privada.

Guimerà fa sis anys que forma part del departament de Capital Markets de MoraBanc i anteriorment va estar a Caixa Catalunya i Bank of America.

A ANDORRA, SUÏSSA I ELS EUA

El Grup MoraBanc és un grup financer andorrà de capital 100% familiar que té origen a MoraBanc, i "una àmplia experiència en la gestió de patrimonis individuals, familiars i institucionals".

A banda del banc, el grup inclou MoraBanc Asset Management i MoraBanc Assegurances a Andorra, i Boreal, amb dues gestores de patrimonis a Suïssa i els Estats Units, així com un 'broker dealer' als Estats Units.

L'equip del Grup el 2018 estava format per 313 persones i els recursos gestionats van arribar als 6.540 milions d'euros.