Publicat 4/6/2020 19:37:16 +02:00CET

El grup Andbank adquireix Bank Degroof Petercam Spain

Economia/Finances.- Andbank Espanya va gestionar 3.000 milions en el segment 'key clients' en 2019
ANDBANK - Archivo

El grup andorrà consolida el seu posicionament amb un volum de negoci de 12.000 milions

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 4 juny (EUROPA PRESS) -

El grup Andbank ha signat un acord per a la compra del 100% de les accions de Bank Degroof Petercam Spain, segons ha informat aquest dijous el grup bancari andorrà en un comunicat.

D'aquesta manera, Andbank "es consolida com una gran multinacional andorrana i la més activa en la seva aposta per créixer en l'exterior", ha destacat el grup bancari i financer andorrà.

L'acord signat aquest dijous amb Degroof Petercam permet al grup andorrà consolidar el seu posicionament al mercat amb un volum de negoci de 12.000 milions d'euros.

Bank Degroof Petercam Spain té oficines a Madrid, Barcelona, València i Bilbao, i ha estat present a Espanya des de l'any 2000 a través de l'adquisició de PrivatBank, entitat que posteriorment es va convertir en Bank Degroof Petercam Spain.

Andbank Espanya és "una de les principals referències en el sector de la banca privada a Espanya", destaca el grup, amb un volum de negoci de 10.600 milions d'euros, una xarxa de 19 centres de banca privada, 129 banquers, 105 agents financers i 60 contractes amb ESI.

"MÉS VALOR AFEGIT"

El ceo de Degroof Petercam, Bruno Colmant, ha destacat que "aquesta decisió estratègica aporta més valor afegit a totes les parts involucrades", després d'una avaluació constant de les activitats de la societat.

"Per al seu desenvolupament futur, la nostra filial espanyola estava mancada de la massa crítica que aconseguirà ara unint forces amb Andbank Espanya", ha destacat Colmant, que considera que ara Degroof Petercam Espanya prosperarà sota la propietat d'Andbank.

"ACTOR RELLEVANT"

El president del grup Andbank, Manel Cerqueda, ha manifestat que aquesta operació els posiciona "com un actor rellevant en el procés de concentració del sector de la banca privada a Espanya".

"Ens permet incorporar talent, un gran equip de professionals amb qui sumar experiència i qualificació en la gestió de patrimonis", ha ressaltat.

L'activitat de gestió institucional d'actius de la sucursal espanyola de Degroof Petercam Asset Management, amb seu a Madrid, no forma part de la transacció i mantindrà la seva activitat com fins ara.

TRANSACCIÓ AMB CONDICIONS

El tancament de la transacció està subjecta a diferents condicions, inclosa l'aprovació reguladora, i els detalls financers de la transacció no es revelaran.

En la transacció, Arcano Partners i Degroof Petercam Corporate Finance SA han actuat com a assessors financers de Degroof Petercam i Clifford Chance com a assessor legal, mentre que Andbank ha estat assessorat per EY i Pinsent Masons.

El grup Andbank està especialitzat en banca privada i en la gestió integral de grans patrimonis, té 90 anys d'història i en l'actualitat està present en 11 països i gestiona més de 23.800 milions d'euros d'actius.

Contador