Publicat 20/03/2020 11:59CET

Grifols té un subministrament ininterromput de productes durant "almenys" mig any

Fàbrica de Grifols a Parets del Vallès (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo

Col·labora en desenvolupar un possible tractament antiviral contra el Covid-19

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

La multinacional catalana d'hemoderivats Grifols ha garantit la seva producció amb les "mínimes demores o interrupcions en el subministrament" davant la pandèmia global de coronavirus.

"Tenint en compte l'inventari de plasma i de les principals proteïnes plasmàtiques, així com tots els esforços realitzats al llarg de la cadena de producció, Grifols està en disposició de proporcionar un subministrament ininterromput de productes durant, almenys, mig any en termes globals", ha assegurat la companyia en un comunicat.

Quant als donants de plasma, ha indicat que "segueix reforçant els seus compromisos de llarg termini", monitoritza l'evolució a la xarxa de centres de plasma i està prenent totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de donants i plantilla.

Ha recordat que en els últims anys ha ampliat i diversificat el seu accés a plasma amb una xarxa integrada per 300 centres als Estats Units i Alemanya, per la qual cosa disposa d'un "robust inventari de plasma i medicaments plasmàtics" i ha augmentat els seus nivells d'inventari un 28% i un 13% en 2018 i 2019, respectivament.

Grifols, que té operatius tots els seus complexos industrials, assegura que les seves divisions tenen plans de contingència multinivell per garantir els processos de fabricació i mitigar qualsevol possible problema a nivell global, al que també contribueix la seva diversificació geogràfica.

COL·LABORACIÓ AMB ADMINISTRACIONS

La farmacèutica catalana ha compartit el seu coneixement i tecnologia sobre inactivació de plasma per a transfusions i sobre plasma convalescent --plasma amb anticossos contra el virus procedent de persones que s'han recuperat de Covid-19-- amb diverses autoritats sanitàries internacionals i agències reguladores.

Tot això amb l'objectiu de desenvolupar i produir un possible tractament antiviral amb immunoglobulines en una instal·lació aïllada destinada al fraccionament de plasma per a múltiples usos que es va construir per donar resposta a l'últim brot d'ébola.

A més, la companyia està accelerant el desenvolupament de proves d'alt rendiment per al diagnòstic i la detecció en plasma i sang del nou coronavirus a través de la tecnologia NAT.

"Grifols espera poder avançar en la comprensió del virus i la malaltia i manté un enfocament proactiu davant les amenaces emergents que puguin posar en risc la integritat de la sang", ha indicat, i ha posat els seus serveis a la disposició dels organismes sanitaris.

POSICIÓ FINANCERA "SÒLIDA"

La multinacional farmacèutica ha assegurat comptar amb els recursos i la liquiditat necessaris per complir amb totes les seves obligacions a curt i mig termini davant la crisi generada per coronavirus.

Així, ha recordat que a tancament de l'exercici 2019 la seva posició de caixa es va situar en 742 milions d'euros que, conjuntament amb els 532 milions procedents de les línies de crèdit no disposat, eleven la posició de liquiditat a 1.274 milions d'euros, i ha sostingut que ha pres "totes les mesures necessàries" per enfortir la seva posició financera com a resultat del brot de Covid-19.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés