Publicat 01/06/2024 13:58

Grifols tancarà aquest mes la venda d'un 20% de la seva participació a Shanghai RAAS a Haier per 1.660 milions

Archivo - Façana de la seu de Grifols, a Coslada (Madrid)
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 1 juny (EUROPA PRESS) -

Grifols tancarà aquest mes de juny la venda d'un 20% de la seva participació a Shanghai RAAS Blood a Haier, a través de la seva filial Qingdao Medical Haier Medical Technology, per 1.800 milions de dòlars nord-americans (1.658,6 milions d'euros).

El tancament de la transacció es durà a terme que totes dues empreses completin "els habituals tramitis d'aprovació governamentals, tant nacionals com internacionals", segons va informar l'empresa catalana a principis de maig.

En concret, la firma d'hemoderivats va avançar que la transacció està subjecta a la declaració de conformitat de la Borsa xinesa de Shenzhen, tot i que ha afirmat que l'operació segueix el 'timing' previst, amb tancament aquest mes de juny, segons han explicat fonts de la companyia a Europa Press.

A través d'un acord de compra d'accions anunciat el desembre del 2023, Grifols ven així el 20% de la seva participació a Shanghai RAAS a Haier per 12.500 milions de iuans RMB (1.800 milions de dòlars, aproximadament, i 1.658,6 milions d'euros).

Grifols i Haier aprofitaran les seves respectives capacitats i col·laboraran per explorar futures oportunitats de negoci.

Els ingressos derivats d'aquesta desinversió s'utilitzaran, segons va avançar la companyia fa unes setmanes, per a la reducció de deute garantit ('secured debt') de Grifols amb venciment el 2025, contribuint a la millora de la seva estabilitat financera.

Grifols va obtenir un benefici net de 21,4 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, davant les pèrdues de 108,2 milions del primer trimestre del 2023, període afectat pels costos extraordinaris de reestructuració, i va situar el seu deute net segons balanç en 10.948 milions d'euros.

L'empresa, que va presentar els seus resultats el passat 14 de maig, coincidint amb un nou atac del fons a la baixa Gotham, va subratllar, a més, que està avançant per complir amb el seu 'guidance' del 2024 que inclou: ingressos superiors a 7.000 milions d'euros i un resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat per sobre de 1.800 milions d'euros.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés