Publicat 05/11/2020 11:49CET

Grifols registra un benefici net de 485,7 milions fins al setembre, un 14,7% més

Fàbrica de Grifols a Parets del Vallès (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo

Els ingressos de gener a setembre han estat de 4.031 milions, un 7,8% més

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

Grifols va registrar un benefici net de 485,7 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici, la qual cosa suposa un augment del 14,7% respecte al mateix període de l'any anterior, ha informat la companyia aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia ha explicat que aquest resultat s'ha vist afectat per l'impacte de la pandèmia, el pla de contenció de despeses operatives i per la millora del resultat financer i dels resultats d'empreses associades.

En concret, constaten l'actualització del valor de la participació a Alkahest --86,7 milions d'euros-- després de l'acord de compra que ha subscrit el capital restant de la companyia.

Entre gener i setembre, els ingressos s'han situat en 4.031 milions, la qual cosa suposa un augment del 7,8% per la sòlida demanda de la Divisió Bioscience, que creix un 10,1%, amb 3.242 milions, i l'avanç del 2,3% de la Divisió Diagnostic, amb 546 milions.

El resultat brut d'explotació (ebitda) que s'ha reportat durant els nou primers mesos de l'exercici va assolir els 983,6 milions d'euros, amb un marge del 24,4% sobre ingressos, mentre que l'ebitda del tercer trimestre s'ha elevat fins als 403,7 milions, amb un marge del 29,8%.

Aquest any la companyia ha tancat l'adquisició d'una planta de fraccionament i dues plantes de purificació al Canadà, a més d'11 centres de plasma als Estats Units, i continua apostant per la innovació mitjançant l'R+D de teràpies innovadores.

VOLUM DE PLASMA ADDICIONAL

La Divisió Hospital continua patint l'impacte de la covid-19 amb una ralentització de les inversions i tractaments hospitalaris, i disminueix un 9,8% fins el 84,5 milions d'euros, mentre que la Divisió Bio Supplies va registrar unes vendes de 169 milions.

És un 9,3% menys, principalment a causa de la finalització de contractes de venda de plasma a tercers, la qual cosa permetrà a Grifols disposar d'un volum de plasma addicional per impulsar el creixement de les teràpies plasmàtiques.

Excloent les vendes de plasma a tercers, els ingressos de la Divisió Bio Supplies han crescut un 61,3% els nou primers mesos de l'exercici.

Els nivells de Capex ascendeixen a 213,2 milions (188,5 a 30 de setembre del 2019), mentre que la inversió total neta en R+D+I s'ha situat en 247,3 milions (244,6 fins a setembre del 2019), inclòs els projectes interns, externs i d'empreses participades.

COVID-19

Grifols va comptabilitzar al juny un impacte estimat de 205 milions per a tot el 2020 per ajustar, principalment, el valor de l'inventari a causa de la covid-19 i continua implementant el seu pla de contenció de despeses operatives, l'impacte total de les quals en el compte de pèrdues i guanys de l'exercici 2020 s'estima en 100 milions.

El 30 de setembre del 2020, les despeses operatives més petites en relació amb aquest pla de contenció de despeses es van enfilar a 77 milions i la companyia treballa perquè una part significativa del pla de contenció de despeses de 100 milions sigui permanent.

La companyia ha fet una crida sobre la importància del plasma i la necessitat que augmentin les donacions coincidint amb la Setmana Internacional del Plasma que promou la Plasma Protein Therapeutics Association (PPTA).

Els co-directors executius de Grifols, Raimon Grífols i Víctor Grífols, han sostingut que continuen "igual de compromesos" en la lluita contra la covid-19 i confien en el potencial del plasma i els seus medicaments plasmàtics per combatre el virus SARS-CoV-2.

"Ens vam sumar a la crida de la Plasma Protein Therapeutics Association (PPTA) durant la Setmana Internacional del Plasma, i vam instar les autoritats europees a prendre accions decisives per augmentar les donacions de plasma", han afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés