Publicat 16/08/2021 08:58CET

Grifols obté el respatller majoritari de les seves forquilles de bons i deute al seu acord amb GIC

Archivo - Arxivo - Recurs de Grifols
GRIFOLS - Archivo

MADRID, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

Grifols ha aconseguit un 90% de consentiments dels seus tenidors de bons i deute a la reorganització interna de la societat per poder encabir a GIC, el fons sobirà de Singapur, com a inversor estratègic i de llarg termini.

La companyia ha informat aquest dilluns que, una vegada finalitzat el procés, els consentiments rebuts "superen àmpliament" el mínim necessari en relació amb els bons garantits, els bons no garantits i altres prestadors, incloent-hi bancs i inversors institucionals.

En concret, Grifols ha rebut el consentiment del 87,93% dels bonistes dels seus bons garantits, del 81,01% de bonistes titulars i del 93,82% dels bancs i inversors institucionals, incloent els prestadors sota el Crèdit Sindicat, així com del Banc Europeu d'Inversions (BEI).

"L'elevat percentatge de consentiments obtinguts posa de manifest l'alt grau de confiança dels principals tenidors de bons i deute en el nostre model de negoci, sostenible i de llarg termini, així com en el nostre compromís de reduir els nostres ràtios d'apalancament, al mateix temps que seguim valorant i aprofitant oportunitats de valor afegit, com demostra el nostre acord estratègic amb GIC", ha destacat Alfredo Arroyo, CFO de Grifols.

En virtut de l'acord aconseguit amb GIC, el fons sobirà de Singapur invertirà 990 milions de dòlars (uns 840 milions d'euros) en Biomat, filial nord-americana participada al 100% per Grifols que gestiona 296 centres de plasma als Estats Units.

Com a contraprestació, GIC rebrà un total de 10 accions ordinàries de la Classe B de Biomat i 9 accions ordinàries de la Classe B d'una societat 'subholding' de nova creació. Aquestes accions ordinàries representaran directa i indirectament un total del 23,8% del capital social de Biomat.

Després d'aquesta transacció, GIC es convertirà en un inversor estratègic i a llarg termini per Grifols amb una participació minoritària en Biomat mitjançant l'adquisició d'accions preferents sense dret a vot de nova emissió.

Grifols seguirà controlant tots els aspectes relacionats amb la gestió de Biomat i l'operativa dels centres. Tot el plasma recollit als centres de Biomat i les seves filials seguirà sent subministrat a Grifols per a la producció de medicaments plasmàtics mitjançant un contracte a llarg termini.

La companyia espanyola destinarà tots els fons procedents de la inversió realitzada per GIC a amortitzar deute, en el marc del compromís assumit per Grifols de reduir les seves ràtios d'apalancament financer.

El tancament de la inversió estratègica de GIC en Grifols està subjecta a certes condicions, incloent l'obtenció d'autoritzacions regulatòries aplicables, com la del Comitè per al Control de les Inversions Estrangeres als Estats Units.

Grifols ha explicat en aquesta operació amb l'assessorament legal d'Osborne Clarke i Proskauer Rose i amb Nomura Securities International com a assessor financer, mentre que GIC ha comptat amb Dechert com a assessor legal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés