Publicat 10/04/2024 09:21

Grifols destinarà els fons de la venda de la seva participació a Shanghai RAAS a reduir deute garantit

Archivo - Arxivo - Façana de la seu de Grifols, en Coslada (Madrid)
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Inicia un procés d'emissió de deute sènior garantitzat per refinançar el deute sènior no garantitzat amb venciment al 2025

MADRID, 10 abr. (EUROPA PRESS) -

Grifols destinarà els ingressos derivats de la venda d'un 20% de la seva participació a Shanghai RAAS Blood a Haier, a través de la seva filial Qingdao Medical Haier Medical Technology, a reduir deute garantit ('secured debt'), segons ha detallat aquest dimecres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En aquest sentit, la firma d'hemoderivats ha recordat que continua avançant en el tancament de la transacció, que espera que conclogui en la primera meitat de l'any 2024, conforme al planificat.

A més, la companyia ha explicat que ha iniciat un procés d'emissió de deute sènior garantitzat per refinançar el deute sènior no garantitzat amb venciment l'any 2025, procés en el qual està treballant "activament".

En cas que la transacció es dugui a terme amb èxit, la companyia d'hemoderivats ha assenyalat que procedirà "a realitzar els comunicats pertinents per mantenir informat al mercat".

D'aquesta manera, Grifols ha confirmat el seu compromís "de complir amb els venciments de deute de 2025", al mateix temps que ha aclarit la destinació dels fons de Shanghai RAAS, segons han indicat a Europa Press en fonts de la companyia.

Grifols va remetre la setmana passada a la CNMV la informació requerida per l'organisme supervisor en la qual va desvetllar que procedirà a reduir a dos el nombre de mesures emprades per reflectir el resultat brut d'explotació (Ebitda) en les seves comunicacions de resultats, i va situar el deute net l'any 2023 en 10.527 milions d'euros, amb 1.111 milions en contractes de 'leasing'.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés