Grifols controlarà el 26,2% de Shanghai RAAS en el marc d'una aliança estratègica a la Xina

Fàbrica de Grifols a Parets del Vallès (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo
Publicat 7/3/2019 9:42:02CET

A canvi d'una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions per part de Shanghai RAAS

MADRID, 7 Març (EUROPA PRESS) -

Grifols i Shanghai RAAS han tancat un acord d'aliança estratègica que impulsarà la producció, la comercialització i el desenvolupament sota criteris de qualitat i seguretat internacionals dels productes plasmàtics a la Xina, així com de les últimes solucions de diagnòstic transfusional en aquest país.

Aquesta aliança estratègica inclou el control per part de Grifols del 26,2% del capital de Shanghai RAAS (drets econòmics i polítics) a canvi d'una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions (40% dels drets polítics i 45% dels drets econòmics) per part de Shanghai RAAS.

Grifols mantindrà el control operatiu, polític i econòmic de Grifols Diagnostic Solutions (GDS), segons ha informat aquest dijous la companyia.

Després del tancament de l'operació, Grifols es convertiria en el segon accionista més gran de Shanghai RAAS per darrere de Creat Group (26,7% de participació). RAAS China Ltd tindria el 25,8% i la resta del capital estaria distribuït entre inversors institucionals i accionistes minoritaris.

Grifols comptarà amb tres membres en el consell d'administració de Shanghai RAAS, integrat en total per nou membres.

També tindrà dret de veto en supòsits com l'emissió d'accions, alienació d'actius materials, fusions i modificacions estatutàries, entre d'altres, així com els drets de subscripció preferent en possibles ampliacions de capital.

Per la seva banda, Shanghai RAAS comptarà amb un conseller a GDS, segons ha informat l'empresa, que ha precisat que la transacció no requereix de cap font de finançament extern.

La valoració de GDS ha estat de 4.279 milions de dòlars (3.784 milions d'euros) i el preu per cada acció de Shanghai RAAS de 7,50 iuans (0,99 euros).

L'operació, que s'estima que podria tancar-se en la segona meitat del 2019, està subjecta a l'aprovació de les autoritats regulatòries tant de la Xina com dels Estats Units.

La transacció compta amb l'assessorament legal d'Osborne Clarke, Proskauer Rose i JunHe. Nomura és l'assessor financer i China International Capital Corporation és l'assessor financer per a assumptes relacionats amb la República Popular de la Xina.

EXPANSIÓ INTERNACIONAL

Per a Grifols, l'aliança suposa una "oportunitat única" de continuar la seva expansió internacional i enfortir la seva posició a la República Popular de la Xina, un dels mercats mundials amb més potencial de creixement de productes plasmàtics i de solucions de diagnòstic transfusional.

Aquesta aliança, segons ha ressaltat la signatura, representa un pas endavant en l'estratègia de creixement sostingut i visió de llarg termini de Grifols que generaria valor per a totes les seves divisions, especialment per a la Divisió Bioscience i per a la Divisió Diagnostic.

Per la seva banda, permetria a Shanghai RAAS diversificar el seu negoci de la mà del líder global en tecnologia NAT i en altres solucions diagnòstiques innovadores.

A més, Shanghai RAAS es convertiria en el distribuïdor en exclusiva dels productes plasmàtics i de diagnòstics transfusional de Grifols a la Xina.

L'aliança estratègica entre les dues companyies contempla la subscripció d'un 'Acord de Qualitat' específic. En virtut d'aquest acord, totes les activitats relacionades amb l'obtenció de plasma i amb la producció de medicaments plasmàtics per part de Shanghai RAAS compliran amb els més estrictes criteris de qualitat internacionals. Per a això, Grifols assessorarà i designarà responsables a les àrees de qualitat i fabricació.

L'acord inclou el compromís de Shanghai RAAS d'implementar la tecnologia NAT per a l'anàlisi virològica de les donacions de plasma en la seva xarxa de centres de recollida de plasma, que està integrada per 41 centres.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.