Publicat 07/03/2019 09:42CET

Grifols controlar el 26,2% de Shanghai RAAS en el marc d'una aliana estratgica a la Xina

Fbrica de Grifols a Parets del Valls (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo

A canvi d'una participació no majoritria a Grifols Diagnostic Solutions per part de Shanghai RAAS

MADRID, 7 mar� (EUROPA PRESS) -

Grifols i Shanghai RAAS han tancat un acord d'aliana estratgica que impulsar la producció, la comercialització i el desenvolupament sota criteris de qualitat i seguretat internacionals dels productes plasmtics a la Xina, així com de les últimes solucions de diagnstic transfusional en aquest país.

Aquesta aliana estratgica inclou el control per part de Grifols del 26,2% del capital de Shanghai RAAS (drets econmics i polítics) a canvi d'una participació no majoritria a Grifols Diagnostic Solutions (40% dels drets polítics i 45% dels drets econmics) per part de Shanghai RAAS.

Grifols mantindr el control operatiu, polític i econmic de Grifols Diagnostic Solutions (GDS), segons ha informat aquest dijous la companyia.

Després del tancament de l'operació, Grifols es convertiria en el segon accionista més gran de Shanghai RAAS per darrere de Creat Group (26,7% de participació). RAAS China Ltd tindria el 25,8% i la resta del capital estaria distribut entre inversors institucionals i accionistes minoritaris.

Grifols comptar amb tres membres en el consell d'administració de Shanghai RAAS, integrat en total per nou membres.

També tindr dret de veto en supsits com l'emissió d'accions, alienació d'actius materials, fusions i modificacions estatutries, entre d'altres, així com els drets de subscripció preferent en possibles ampliacions de capital.

Per la seva banda, Shanghai RAAS comptar amb un conseller a GDS, segons ha informat l'empresa, que ha precisat que la transacció no requereix de cap font de finanament extern.

La valoració de GDS ha estat de 4.279 milions de dlars (3.784 milions d'euros) i el preu per cada acció de Shanghai RAAS de 7,50 iuans (0,99 euros).

L'operació, que s'estima que podria tancar-se en la segona meitat del 2019, est subjecta a l'aprovació de les autoritats regulatries tant de la Xina com dels Estats Units.

La transacció compta amb l'assessorament legal d'Osborne Clarke, Proskauer Rose i JunHe. Nomura és l'assessor financer i China International Capital Corporation és l'assessor financer per a assumptes relacionats amb la República Popular de la Xina.

EXPANSIÓ INTERNACIONAL

Per a Grifols, l'aliana suposa una "oportunitat única" de continuar la seva expansió internacional i enfortir la seva posició a la República Popular de la Xina, un dels mercats mundials amb més potencial de creixement de productes plasmtics i de solucions de diagnstic transfusional.

Aquesta aliana, segons ha ressaltat la signatura, representa un pas endavant en l'estratgia de creixement sostingut i visió de llarg termini de Grifols que generaria valor per a totes les seves divisions, especialment per a la Divisió Bioscience i per a la Divisió Diagnostic.

Per la seva banda, permetria a Shanghai RAAS diversificar el seu negoci de la m del líder global en tecnologia NAT i en altres solucions diagnstiques innovadores.

A més, Shanghai RAAS es convertiria en el distribudor en exclusiva dels productes plasmtics i de diagnstics transfusional de Grifols a la Xina.

L'aliana estratgica entre les dues companyies contempla la subscripció d'un 'Acord de Qualitat' específic. En virtut d'aquest acord, totes les activitats relacionades amb l'obtenció de plasma i amb la producció de medicaments plasmtics per part de Shanghai RAAS compliran amb els més estrictes criteris de qualitat internacionals. Per a aix, Grifols assessorar i designar responsables a les rees de qualitat i fabricació.

L'acord inclou el compromís de Shanghai RAAS d'implementar la tecnologia NAT per a l'anlisi virolgica de les donacions de plasma en la seva xarxa de centres de recollida de plasma, que est integrada per 41 centres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés