Publicat 20/7/2020 10:10:34 +02:00CET

Grifols compra una planta de plasma a Mont-real i una xarxa de centres de plasma als EUA per 401 milions

Laboratori de Grifols en una foto d'arxiu.
GRIFOLS - Archivo

MADRID, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

Grifols ha acordat comprar una planta de fraccionament de plasma i dues plantes de purificació a Mont-real, juntament amb onze centres de plasma als EUA, al grup sud-coreà GC Pharma per 460 milions de dòlars (401 milions d'euros).

La companyia ha explicat que la transacció forma part de la seva estratègia de creixement sostenible a nivell global destinada a expandir la seva capacitat d'obtenció i fraccionament de plasma per garantir un accés segur a aquests medicaments plasmàtics essencials als pacients de tot el món.

Així mateix, Grifols ha ressaltat que aquesta adquisició estratègica enfortirà la seva presència al Canadà, fonamentada en un llegat de col·laboració amb el sistema nacional d'hematologia.

L'adquisició no requerirà cap finançament addicional, segons ha explicat la companyia, que ha precisat que s'han garantit uns nivells mínims de patrimoni net, capital circulant i caixa.

Un cop obtingudes les llicències i autoritzacions per a les instal·lacions, Grifols es convertirà en l'únic productor comercial a gran escala de medicaments plasmàtics al Canadà, amb capacitat per fraccionar 1,5 milions de litres de plasma a l'any. Grifols estima que podrà produir immunoglobulina i albúmina en aquestes instal·lacions per proveir el mercat canadenc a partir del 2023.

El tancament de la transacció està subjecta a aprovacions regulatòries i s'espera que es tanqui abans de final del 2020.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei