Actualitzat 21/05/2021 16:10

Grifols centrarà els seus esforços en la innovació i crea un equip directiu específic

El president de Grifols, Víctor Grifols, al costat dels co-consellers delegats Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu.
GRIFOLS

L'empresa vol "obrir el focus" cap a àrees no plasmàtiques

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 21 maig (EUROPA PRESS) -

Grifols preveu centrar en els pròxims anys els principals esforços a impulsar l'Àrea d'Innovació de l'empresa i, en aquest sentit, al gener va crear un equip directiu específic per aconseguir-ho i que serveix de paraigua per a totes les àrees de ciència de l'empresa.

Així ho ha explicat aquest divendres el conseller delegat Víctor Grifols Deu durant la Junta General Ordinària d'Accionistes, en la qual ha assegurat que "els últims 15 mesos han estat molt intensos", en referència a la pandèmia.

Grifols Deu ha apuntat que en "aquesta nova era de l'empresa toca focalitzar-se en la innovació" i ha explicat la voluntat de la companyia d'obrir el focus cap a àrees no plasmàtiques amb l'objectiu de posar-les al mateix nivell que les àrees plasmàtiques.

El nou equip està liderat per Albert Grifols Coma-Cros, que fa més de 20 anys que és a l'empresa, i que el conseller delegat Raimon Grifols ha definit com una persona "amb gran capacitat de lideratge, amb entusiasme i incansable", durant una trobada amb la premsa després de la Junta.

La Junta ha aprovat els comptes de Grifols del 2020, que l'empresa va tancar amb un benefici net de 618,5 milions d'euros, un 1,1% menys que l'any anterior, i va superar un altre cop el seu rècord d'ingressos amb 5.340 milions, fet que suposa un increment del 4,7%, impulsat per les divisions de Bioscience i Diagnostic.

SENSE INVERSIÓ FIXADA

Malgrat l'aposta, Grifols Deu ha explicat que no hi ha un volum d'inversió fixada per dur a terme l'aposta. Amb tot, ha avançat que pot anar augmentant de manera gradual tot i que sense saber "fins a quin punt".

El directiu ha explicat que la voluntat de l'empresa és "mantenir el producte plasmàtic molt fort" i augmentar la cartera de productes no plasmàtics.

Grifols Deu ha apuntat que la voluntat és "obrir el focus" i, en les seves paraules, anar més enllà del plasma, com un segon gran pilar de creixement de l'empresa en els pròxims anys.

RETORN A LA NORMALITAT

La vicepresidenta de Tresoreria i de Relacions amb els inversors de Grifols, Nuria Pascual, ha explicat que el procés productiu de l'empresa és llarg, la qual cosa fa que les vendes actuals es ressentin d'haver obtingut menys plasma durant el segon semestre del 2020 i que, un cop es recuperi la normalitat, la translació a les vendes s'allargui entre sis i nou mesos.

Amb tot, ha apuntat que a Alemanya ja s'ha recuperat la normalitat i que el plasma recollit en aquests moments ha assolit i fins i tot millorat les dades prepandèmia.

Als Estats Units Grifols ha notat els ajuts directes a les famílies que ha atorgat el Govern federal, que ha provocat que es redueixin les donacions durant el març, tot i que es preveu recuperar la normalitat la segona meitat d'aquest any.

Grifols Deu, de la seva banda, ha apuntat que fins ara no hi ha hagut cap falta de producte per als pacients però ha assegurat que cal veure "què passa en el futur a curt termini".

Raimon Grifols ha assegurat que la pandèmia "ha fet més evident que el plasma és necessari" i que els productes que es fan servir com a base, també, per la qual cosa ha apuntat que s'han de buscar maneres que tots els països tinguin accés al producte.

En aquest sentit, l'empresa preveu continuar amb el pla d'expansió internacional i es manté alerta al fet que apareguin possibles oportunitats en el mercat.

DEUTE

Precisament el pla d'expansió i les diferents inversions que ha dut a terme Grifols durant el 2020 han provocat un augment del deute que es tradueix en un augment de la ràtio de palanquejament.

No obstant això, Grifols Deu ha assegurat que no els amoïna aquest deute i ha apuntat que en cas de voler-lo reduir "és molt fàcil" si es deixen de fer adquisicions estratègiques.

"No és un problema estructural de no generar caixa, és que la nostra fam de créixer fa que si apareixen opcions interessants, les fem", ha sentenciat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés