Actualitzat 7/9/2020 9:47:22 +00:00 CET

Grifols adquireix Alkahest després de comprar el 55% de la biofarmacèutica que no controlava

Fàbrica de Grifols a Parets del Vallès (Barcelona)
EUROPA PRESS - Archivo

El tancament de la transacció es preveu a començament del 2021

MADRID/BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

Grifols passarà a controlar Alkahest després d'adquirir aproximadament el 55% de la biofarmacèutica que no controlava per un preu total de 146 milions de dòlars (123,4 milions d'euros), lliure de deute, segons ha informat la companyia.

El tancament de la transacció, per a la qual no caldrà cap finançament complementari, està subjecte a l'aprovació de les autoritats de defensa de la competència i s'espera que es produeixi a començament del 2021, segons ha informat la multinacional catalana d'hemoderivats en un comunicat.

El març del 2015 Grifols ja va adquirir aproximadament el 45% del capital social d'Alkahest, amb seu a Silicon Valley (Estats Units).

PROTEOMA PLASMÀTIC

Alkahest és una companyia biofarmacèutica d'estadi clínic dedicada a malalties neurodegeneratives i relacionades amb el procés d'envelliment que fa servir teràpies transformatives basades en un profund coneixement del proteoma plasmàtic.

La transacció forma part del compromís de Grifols amb la recerca i desenvolupament d'alternatives terapèutiques dissenyades per contribuir al desenvolupament, tant científic com social.

A més, s'emmarca en l'estratègia de la companyia de complementar la seva gamma actual de tractaments amb proteïnes plasmàtiques i productes de diagnòstic per tractar i diagnosticar malalties greus, i millorar la qualitat de vida de les persones.

"Quan vam decidir fer la nostra primera inversió fa cinc anys ja vam veure l'oportunitat que representaven les investigacions d'Alkahest en l'àrea de l'envelliment", ha destacat el co-conseller delegat de Grifols Víctor Grifols Deu, que ha afegit que Alkahest ha identificat un gran nombre de candidats terapèutics plasmàtics i no plasmàtics que poden ajudar a trobar una solució a moltes malalties relacionades amb l'envelliment.

De la seva banda, el conseller delegat d'Alkahest, Karoly Nikloch, ha apostat per conjuminar forces amb Grifols "per fer realitat la visió i missió compartida de desenvolupar a gran escala medicaments innovadors per a malalties associades a l'envelliment".

Osborne Clarke i Proskauer han estat els assessors de Grifols per a la transacció, mentre que Alkahest ha comptat amb Cooley com a assessor.

Contador