Publicat 7/9/2020 9:49:13 +02:00CET

Grifols adquireix Alkahest després de comprar el 55% de la biofarmacèutica que no controlava per 146 milions

Grifols
GRIFOLS - Archivo

MADRID, 7 set. (EUROPA PRESS) -

Grifols passarà a controlar Alkahest després d'adquirir aproximadament el 55% de la biofarmacèutica que no controlava per un preu total de 146 milions de dòlars (123,4 milions d'euros), lliure de deute, segons ha informat la companyia.

El tancament de la transacció, per a la qual no caldrà cap finançament complementari, està subjecte a l'aprovació de les autoritats de defensa de la competència i s'espera que es produeixi a començament del 2021, segons Grifols.

El març del 2015 Grifols ja va adquirir aproximadament el 45% del capital social d'Alkahest.

Alkahest és una companyia biofarmacèutica d'estadi clínic dedicada a malalties neurodegeneratives i relacionades amb el procés d'envelliment que fa servir teràpies transformatives basades en un profund coneixement del proteoma plasmàtic.

La transacció forma part del compromís de Grifols amb la recerca i desenvolupament d'alternatives terapèutiques dissenyades per contribuir al desenvolupament, tant científic com social.

A més, s'emmarca en l'estratègia de la companyia per complementar la seva gamma actual de tractaments amb proteïnes plasmàtiques i productes de diagnòstic per tractar i diagnosticar malalties greus, i millorar la qualitat de vida de les persones.

Contador