Actualitzat 02/01/2025 11:50

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu igualar les vendes de tortells del 2024

Archivo - Tortell de Reis tradicional
GREMI DE PASTISSERIA DE BARCELONA - Archivo

Els de massapà i fruita seran els més venuts, seguits "molt de prop" pels de nata

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que la venda de tortells de Reis artesanals a Catalunya arribi a xifres similars a les de l'any passat, superant el milió d'unitats venudes, informa el Gremi en un comunicat aquest dijous.

La previsió és que els tortells de massapà i de fruita tornin a ser els més venuts, com ho són tradicionalment, tot i que seguits "molt de prop" pel tortell farcit de nata, que és el més venut a molts establiments, indiquen.

També afirmen que alguns pastissers s'atreveixen amb tortells "innovadors" com a reclam creatiu, tot i que a causa del volum de feina d'aquests dies, concentrat en un sol producte, és difícil que molts puguin atendre encàrrecs especials.

NATURAL I DE QUALITAT

El Gremi reivindica la producció de tortells artesanals amb "ingredients naturals i de qualitat" davant els industrials que, citant un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), assenyalen que contenen una mitjana d'11 additius.

Detallen que l'elaboració del producte requereix entre 6 i 8 hores de feina, i que es cou a poques hores de consumir-lo, durant la nit de Reis o el mateix dia 6.

Contador