Actualitzat 30/06/2014 17:05

Grans empreses destaquen els avantatges de contractar discapacitats

Joan Rosell (CEOE) J.Gay de Montellà (Fomento Trabajo) Alberto Duran (Fund.Once)
Foto: EUROPA PRESS

Ho exposen en una jornada de FSC Inserta en col·laboració amb CEOE i Foment del Treball

 BARCELONA, 30 Jun. (EUROPA PRESS)

 Representants de grans empreses espanyoles com Repsol, Ford, Grup Siro i Grup Pelayo han explicat aquest dilluns a Barcelona els avantatges que els reporta contractar persones discapacitades, tant des del punt de vista de clima de treball com del de la rendibilitat.

   En la jornada 'El talent amb discapacitat i accessibilitat com avantatges competitius' organitzada per FSC Inserta amb la col·laboració de la CEOE i Foment del Treball, el Fòrum Inserta Responsable ha iniciat a Barcelona una ronda de presentacions per diverses autonomies del projecte 'Espanya competeix' de la patronal espanyola, que pretén impulsar la creació de llocs de treball incloent el de persones discapacitades, que són el 8% de la població.

   L'acte, amb gairebé 200 inscrits, ha estat inaugurat pel vicepresident executiu de la Fundació Once, Alberto Duran; el president de la CEOE, Joan Rosell, i el de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que també ho ha clausurat.

   Duran ha assenyalat que les persones amb discapacitat tenen més aptituds d'adaptació, poden ser "tremendament productives", i integrar-les laboralment és una oportunitat per fer una millor societat, una millor empresa i treballadors més eficients.

   Rosell ha donat suport a la inserció laboral dels discapacitats, i ha agraït la tasca de l'Once en aquest sentit malgrat tenir recursos limitats: "L'Once resol amb molt poc moltes coses", ha dit sobre l'entitat, que el 2013 va aconseguir que més de 8.000 persones amb discapacitat trobessin feina a Espanya, on hi ha gairebé quatre milions de discapacitats.

   Gay de Montellà ha celebrat els exemples exposats en la jornada sobre empreses "capaços de compatibilitzar el compromís social amb la rendibilitat empresarial", ha opinat que la contractació de discapacitats en grans empreses és més que el compliment d'una obligació legal, i que la millor forma d'equiparar és la formació.

FSC INSERTA: APROFITAR EL TALENT

   La secretària general de FSC Inserta, Virgínia Carcedo, ha recordat que aquesta entitat és la consultora de Recursos Humans de Fundació Once experta en discapacitat, que ofereix un servei de qualitat premium sense cost per a les empreses: "Assessorem les empreses --des de pimes a grans corporacions-- perquè la contractació sigui un èxit".

   Des de la seva creació, FSC Inserta ha aconseguit donar una oportunitat laboral a més de 50.000 persones, i Carcedo ha incidit que la fuga de cervells no és només la gent que se'n va del país, sinó les persones que es queden i el talent de les quals no està sent aprofitat.

   La directora general de persones i organització de Repsol, Cristina Sanz, ha exposat la filosofia de la companyia d'apostar pel talent allà on estigui, i ha constatat que la diversitat fa tenir una visió més completa, a més que fa normal el que ja és normal a la societat.

   Ha sostingut que les persones amb capacitats diferents poden treballar tant en oficines com en fàbriques i altres centres productius, com demostra l'experiència de Repsol, que contracta uns 600 discapacitats a Espanya: "El balanç sempre és que revem més que no donem".

   Ford Espanya contracta 684 discapacitats en tasques de producció, ha explicat el seu president, José Manuel Machado, que també ha enumerat les iniciatives Ford RSC perquè concessionaris i tallers oficials siguin accessibles, i Ford Adapta perquè persones amb discapacitat puguin provar els cotxes abans de comprar-los per transformar-los a les seves necessitats.

   El president de Grup Siro, Juan Manuel González, ha indicat que 566 dels 4.093 treballadors de la companyia d'alimentació tenen capacitats diferents, i ha animat les empreses a deixar-se ajudar per integrar discapacitats en les seves plantilles, ja que tenen menys absentisme i més motivació i orgull de pertinença, entre uns altres avantatges que es tradueixen en més rendibilitat.

INSERCIÓ: EL MÉS BEN VALORAT

   El president de Grup Pelayo, José Boada, ha reconegut que el desconegut sempre genera desconfiança i rebuig, però que FSC Inserta ho explica perquè es vegi la contractació de discapacitats com el que és: una cosa normal.

   El grup assegurador és partidari de la igualtat d'oportunitats i de la meritocràcia, ha dit, i ha comprovat que la inserció de la discapacitat trenca barreres mentals, i ha ideat el lema 'Persones sense límits'.

   Tots els representants empresarials participants a l'acte han coincidit que els seus programes d'inserció de discapacitats són el més ben valorat de les seves companyies tant internament com des de la societat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés