Actualitzat 18/03/2015 15:29

Grans empreses creuen que Catalunya ha iniciat la recuperació econòmica "amb rotunditat"

Miquel Valls, F.Casado y S.P.Barceló
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El Consell Empresarial per a la Competitivitat (Cec), que agrupa 15 grans empreses espanyoles i l'Institut d'Empresa Familiar (Ief), considera que Catalunya "ha començat a recuperar el pols econòmic amb rotunditat el 2014" gràcies a la millora dels mercats financers i la reducció de les incerteses.

   Així ho ha exposat aquest dimecres el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en presentar-se en la Llotja de Mar el sisè informe del Cec, 'Espanya 2018', que l'entitat està difonent per tot Espanya.

   Valls ha afegit que el 2015 i 2016 aquest creixement català "s'accelerarà" per la recuperació de la demanda interna i per més diversificació i competitivitat de les exportacions.

   Ha destacat que el principal repte per a Catalunya, com per a la resta d'Espanya, és crear feina de manera sostinguda i de la millor qualitat possible, cosa que ha assenyalat que ja s'està produint des de l'any passat, tot i que ha vist necessari "intensificar aquest procés".

REDUCCIÓ DE L'ATUR

   El president de Grup Barceló, Simón Pedro Barceló, ha recordat que l'informe ofereix propostes que permetrien rebaixar fins al 2018 "l'inacceptable nivell d'atur" d'Espanya i situar-lo per sota del 15%, cosa que ha reconegut que és un objectiu ambiciós, però possible amb l'esforç de tots --fins i tot podria arribar al 8% amb diverses actuacions i fent aflorar l'economia submergida--.

   El director del Cec, Fernando Casado, ha repassat que, per aconsguir-ho, s'ha de "trencar el cercle viciós entre els nivells educatius, la inadequada legislació i l'elevat frau laboral".

   L'informe també advoca per impulsar l'economia espanyola amb més internacionalització, més mida empresarial, finançament fluid, inversió en innovació i tecnologia, una política energètica sostenible i més ajustament de la despesa de les administracions públiques per reduir el seu endeutament i dèficit.

   El director adjunt del Servei d'Estudis de Banc Santander, Antonio Cortina, ha incidit que l'elevat nivell d'endeutament i dèficit públics redueix el marge de maniobra de les administracions per utilitzar la política fiscal com a "element compensador" per a futures crisis.

   Ha clausurat l'acte el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, de Freixenet i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, que ha celebrat que la seva primera intervenció a Barcelona com a líder de la cambra espanyola hagi estat per a la presentació de l'informe del CEC, que ha aplaudit per la seva "voluntat tractora".

"ANAR JUNTS"

   Ha opinat que Espanya ja ha entrat en un cercle virtuós, i que per donar-li continuïtat cal "anar junts", totes les institucions empresarials entre elles i amb cooperació públic-privada juntament amb les administracions, ja que la peça clau del sistema que al final determina el benestar de la gent són les empreses, ha asseverat.

   S'ha mostrat optimista perquè "hi ha una oportunitat per davant que cal aprofitar", tenint en compte que l'economia actual és global i cal adaptar-se a aquest context.

   En declaracions a la premsa, ha afegit que, si les eleccions d'aquest any acaben amb fragmentació del vot, té esperança en la "responsabilitat dels polítics" perquè contribueixin a aprofitar l'oportunitat de millora, que ha qualificat de clara i evident.

   Les empreses que conformen el Cec són Acciona, ACS, Banc Santander, BBVA, El Corte Inglés, Ferrovial, Grup Planeta, Iberdrola, Inditex, La Caixa, Mango, Mapfre, Mercadona, Repsol i Telefónica, i l'Ief està representat per Grup Barceló, Havas Media Group i Prensa Ibérica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés