Publicat 18/11/2021 18:36CET

Grandvalira inverteix 6,7 milions i aplicarà preus dinàmics la temporada 2021-22

Grandvalira inverteix 6,7 milions i aplicarà preus dinàmics la temporada 2021-22
GRANDVALIRA

El nou L'Abarset i experiències Premium i Gourmet, les finals de la Copa d'Europa i el retorn de la Copa del Món de KL, novetats

MADRID, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El complex d'estacions hivernals de Grandvalira a Andorra, que inclou Ordino Arcalís, estrenarà la campanya de neu el 27 de novembre i la tancarà després de Setmana Santa, el 24 d'abril, si les condicions meteorològiques ho permeten, i s'invertiran 6,7 milions d'euros la temporada 2021-22.

Així ho han anunciat aquest dijous els responsables en la seva presentació a Madrid, en què han informat que gran part d'aquesta inversió de 6,7 milions anirà destinada al projecte del nou L'Abarset, l'après-ski de referència dels Pirineus que aquesta temporada torna amb força després de les restriccions de l'any passat per la pandèmia.

A més a més, per primera vegada en la història el Principat presentarà una candidatura per acollir els Mundials d'esquí alpí el 2027, elecció que es durà a terme el maig del 2022 i en la qual competeix amb les estacions de Crans-Montana (Suïssa) i Garmisch-Partenkirchen (Alemanya).

La inversió d'aquest any també s'ha destinat a la creació de noves estructures, a la innovació tecnològica, a la millora de serveis per a la pràctica de l'esquí i l'snowboard i les novetats en l'oferta de restauració.

Respecte als àmbits estratègic i de negoci, la principal novetat és la implementació dels preus dinàmics, que converteix Grandvalira Resorts en el primer domini esquiable de la península Ibèrica a implantar aquest sistema de preus variables.

Pel que fa a les competicions esportives, Grandvalira acollirà les finals de la Copa d'Europa del 2022, del 14 al 20 de març, pròleg de la segona edició de les finals de la Copa del Món el 2023. També acollirà un clàssic de l'estació: la Copa del Món de quilòmetre llançat, del 31 de març al 2 d'abril.

El director general de Grandvalira Resorts-Nevasa, Juan Ramón Moreno, ha destacat que aquesta temporada és plena de "reptes ambiciosos". "La situació de l'hivern passat ha motivat el domini esquiable a treballar més que mai per oferir una temporada que estigui a l'altura de les ganes d'esquiar dels visitants", ha assenyalat.

PREUS DINÀMICS

Grandvalira Resorts incorpora aquesta temporada d'hivern una nova estratègia per a la venda de forfets amb la introducció dels preus dinàmics. Aquesta fórmula ja és habitual en les aerolínies o en el sector hoteler, i es basa en una fluctuació de l'import segons l'època de l'any i el dia de la setmana, per la qual cosa l'estació pot adaptar l'oferta a la demanda.

El nou sistema, que ha estat implementat en col·laboració amb la consultora suïssa Pricenow, fomenta l'ús dels canals digitals del domini esquiable, ja que només estarà disponible en els webs de Grandvalira i Ordino Arcalís, en els quals es podran adquirir els passis diaris al preu mínim garantit.

Així es premiarà els clients que reservin els seus forfets amb més anticipació amb preus més econòmics, que poden arribar a ser fins a un 15% més barats que a la taquilla.

A més a més, aquesta temporada 2021-22 es fa un pas endavant redissenyant els 'e-commerce' de les estacions i integrant-los en els webs corporatius. Els nous 'e-commerce', que s'implementaran per fases durant aquest hivern, s'han concebut per prioritzar l'experiència de l'usuari. Crear una plataforma de compra àgil, intuïtiva, harmònica i funcional han estat els principals objectius.

L'ABARSET: EL NOU TEMPLE DE L'APRÈS-SKI

El popular local d'oci i restauració de Grandvalira, L'Abarset, torna aquesta temporada d'hivern amb l'objectiu de convertir-se en el millor après-ski d'Europa. Amb disseny de David Alayeto, L'Abarset manté l'essència i l'esperit de l'antic local, però es potencia amb un nou concepte en el qual s'uniran lleure, música i gastronomia en una experiència que anirà més enllà de la temporada d'esquí i dels caps de setmana.

"L'Abarset és un restaurant bistronòmic i espai festiu, amb una oferta de qualitat, en un ambient respectuós que afavoreix la socialització i la diversió", ha destacat Moreno.

Els més de 2.000 metres quadrats de superfície, amb dues plantes i una terrassa de 700 metres quadrats, incorporen un mobiliari i una decoració amb formes orgàniques, parets amb escultures de troncs, gelosia de branques o barres que emulen roques que emergeixen de la terra.

MILLORES A LES PISTES

Aquesta temporada destaquen els treballs que s'han fet a la pista Camí de Pessons, que ha passat de ser una pista vermella a una blava gràcies a l'habilitació de la zona. A més a més, s'ha millorat la pista Cortalet del sector Encamp, que ofereix més facilitat de pas per a la gent que s'inicia en l'esquí.

Al Pas de la Casa s'ha millorat la pista Port per facilitar l'accés al sector. També s'ha millorat la zona de debutants de Ribaescorjada, al Tarter.

NOUS CIRCUITS I ITINERARIS DE MUNTANYA

Aquest any s'han potenciat els circuits d'esquí de muntanya i de raquetes de neu als sectors de Soldeu, el Tarter i Canillo, que quedaran tots connectats a través d'aquests traçats.

Si se sumen els dos nous itineraris d'esquí de muntanya, els sectors de Soldeu-el Tarter compten amb un total de 22 quilòmetres en circuits d'esquí de muntanya, amb un desnivell de 4.500 metres.

Els nous circuits, la Solana del Forn i els Maians, permeten que es pugui arribar als quatre punts més alts dels sectors de Canillo, Soldeu i el Tarter. A més a més, s'ha treballat per millorar els cinc itineraris existents, com també la senyalització.

De la seva banda, els amants de les raquetes de neu disposen de fins a cinc nous itineraris que, amb els tres circuits ja existents, sumen un total de 23 quilòmetres de recorreguts amb 850 metres de desnivell. El Comellar Llarg, els Planells, el Mirador d'Incles, el Gall de Bosc i Espiolets són els cinc circuits de raquetes de neu que s'han habilitat, i amb el seu disseny es podrà fer un recorregut circular pels tres sectors del domini esquiable.

Pel que fa als sectors de Grau Roig, Pas de la Casa i Encamp, s'han marcat circuits nous per ampliar l'oferta d'esquí de muntanya i raquetes de neu. Aquests recorreguts que s'han marcat contemplen tots els nivells, des dels més fàcils als més exigents, i tenen com a punt de sortida el centre d'activitats de Grau Roig.

Per acabar, els circuits Easy Way, Fun Way i Skimo Way són itineraris que travessen els sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp. Easy Way transcorre únicament per pistes blaves, per la qual cosa està pensat perquè tots els nivells d'esquiadors ho puguin fer.

Al seu torn, el Fun Way està pensat per als esquiadors una mica més experimentats, ja que s'esquia únicament per pistes vermelles, a través de les quals es poden descobrir espais més peculiars dels tres sectors. L'Skimo Way contempla els mateixos recorreguts, però per fer amb esquís de muntanya i amb una flexibilitat d'exigència per als clients que s'animin a descobrir l'estació d'una altra manera.

Aquesta temporada, tant Grandvalira com Ordino Arcalís incorporen Skiguiding, un servei de guia exclusiu per visitar tots els racons d'aquestes estacions. Es pot practicar tant en esquís com en snowboard i contempla dos nivells.

NOVETATS PER A TOTA LA FAMÍLIA

Kids World és un nou concepte que engloba tots els productes i serveis creats per als infants i les famílies en els sectors de Soldeu, el Tarter i Canillo per potenciar i millorar el servei i l'experiència dels més petits de la casa, des de l'ensenyament de l'esquí, amb tècniques unificades i d'avantguarda, fins a espais per a la diversió.

Pel que fa a circuits, el Guineu Fun Cross és una nova experiència d'esquí i snowboard per a tothom, un circuit adaptat amb corbes ràpides, peralts, salts, 'dubbies', túnels i animació, entre d'altres.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés