Publicat 13/7/2020 14:44:05 +02:00CET

Granados (PSC) demana al Govern més recursos a Lleida perquè "té competències"

La portaveu del PSC Eva Granados en roda de premsa.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

La vice-primera secretària del PSC, Eva Granados, ha demanat aquest dilluns al Govern que mobilitzi recursos per evitar contagis al Segrià (Lleida) i que garanteixi més rastrejadors, perquè assegura que la Generalitat "té competències" per fer-ho.

En una roda de premsa a la seu del PSC, Granados ha assegurat que el Govern pot desenvolupar mecanismes jurídics per controlar el rebrot, i ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que no torni a "confrontar o buscar greuges" i que governi.

"Es tracta que el president Torra vulgui governar i estar al capdavant d'una situació delicada, que necessita molta explicació i transparència de la realitat del territori en aquests moments", ha dit.

Ha criticat que el Govern vagi tard i que no s'hagi anticipat mobilitzant recursos, i ha lamentat que la decisió del Jutjat d'Instrucció de Lleida de no ratificar el confinament de Lleida i el Baix Segrià pugui "servir d'excusa" al Govern per no fer-ho.

"Si cal prendre mesures que les tirin endavant amb diligència: bé en temps i bé en forma. Cal que la limitació dels drets es faci amb totes les garanties jurídiques", ha asseverat.

MÓN LOCAL

Granados ha exigit a la Generalitat que col·labori amb el món local, perquè --com assegura-- el Govern "és qui té les competències" i que tan sols treballant de manera estreta amb el món local es podrà fer una bona gestió del rebrot.

Sobre l'augment de casos a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), la portaveu del PSC ha exigit que es doni a l'alcaldessa del municipi, Nuria Marín, "tota la informació" perquè creu que és important la complicitat amb el món local a l'hora de prendre decisions.

Contador