Publicat 18/6/2019 10:34:18 +02:00CET

El governador del Banc d'Espanya aposta per augmentar l'edat efectiva de jubilació

APIE

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha apostat aquest dilluns per augmentar l'edat efectiva de jubilació, perquè si s'aproven els increments de l'edat legal de jubilació, però no es traslladen a l'efectiva, no s'està aconseguint "en absolut" l'objectiu pretès.

Així ho ha assenyalat després de ser preguntat sobre la valoració de l'acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Santander subscrit aquest dilluns entre el Banc Santander i els sindicats, que contempla prejubilacions des dels 55 anys.

Per a Hernández de Cos, "una de les possibilitats per afrontar el repte demogràfic i les implicacions que té pel sistema de pensions seria seguir augmentant l'edat de jubilació", però no tant la legal, com l'efectiva.

Així mateix, va indicar que aquestes prejubilacions s'estan produint no només en el sector bancari sinó que també en altres sectors s'estan duent a terme jubilacions anticipades i això probablement tingui a veure, segons va apuntar, "amb què els nivells de productivitat en relació amb els salaris no són els més adequats".

Aquestes afirmacions les ha fetes durant la inauguració aquest dilluns a Santander del seminari 'Les finances sostenibles i la seva importància en el futur de l'economia' organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i l'Associació de Periodistes Econòmics (Apie) i patrocinat pel BBVA.

Banc Santander ha subscrit aquest dilluns amb els sindicats l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a 3.223 persones de la plantilla, després que la direcció de l'entitat reduís la setmana passada un 13% l'ERO respecte a les 3.713 extincions previstes inicialment.