Publicat 17/12/2019 10:53:34 +01:00CET

El Govern vol garantir el Barça-Madrid i la seguretat dels manifestants de Tsunami

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb els consellers Meritxell Budó i Damià Calvet, a la Generalitat, el 17 de desembre de 2019.
JORDI BEDMAR - GENERALITAT - Archivo

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

El gabinet de seguiment del Govern ha constatat que l'objectiu en la celebració del partit entre el Barça i el Madrid a Barcelona és que els aficionats arribin al Camp Nou, que es pugui celebrar el partit i que es desenvolupi correctament, i que els manifestants convocats per Tsunami Democràtic que vulguin concentrar-se "ho puguin fer amb seguretat".

Així s'ha posat de manifest en una reunió aquest dimarts a les 08.30 hores al Palau de la Generalitat, amb la presència del president, Quim Torra, i els consellers Meritxell Budó, Ester Capella, Alba Vergés, Miquel Buch i Damià Calvet, han informat fonts de la Presidència.

En la reunió s'ha analitzat el dispositiu de seguretat per a la celebració del clàssic al Camp Nou i Buch ha explicat el context actual en el qual se celebra: situació d'alerta terrorista de nivell 4 sobre 5, dates properes a les celebracions nadalenques i la "complexitat pròpia" d'un Barça-Madrid, un partit qualificat d'alt risc.

En aquest sentit, Buch ha destacat en aquesta reunió que des de fa anys el dispositiu de seguretat durant aquesta trobada esportiva "sempre està reforçat", i que comptarà amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Uns 1.000 mossos d'Esquadra garantiran la seguretat a l'exterior del Camp Nou i la celebració del clàssic, en un dispositiu de seguretat que en total comptarà amb 3.000 efectius, inclosa la seguretat privada del club, i que s'activarà dimecres al matí.