Publicat 8/4/2019 13:28:47 +02:00CET

El Govern veu el turisme preparat per a una governana amb noves formes de coordinació

Octavi Bono veu el turisme preparat per una gobernanza amb noves formes de coo
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, ha assegurat que la indústria turística est preparada per a la incorporació d'una governana "que reclama que un exercici de poder compartit necessita mecanismes nous de coordinació".

Així ho ha expressat aquest dilluns durant la primera edició del Summit Barcelona: Turisme de Qualitat vs. Massificació Turística, que se celebra al Caixaforum els dies 8 i 9 d'abril sota el títol 'Les grans ciutats del Mediterrani davant el fenomen turístic al segle XXI'.

"El turisme és un terreny abonat per encaixar-hi la governana, perqu hi ha hagut una naturalesa transversal i una mirada del sector sobre les destinacions com espais de trobada", ha assegurat.

GOVERNANA

Bono ha definit la governana com el conjunt de mecanismes per dur a terme polítiques que permeten involucrar totes les persones i organitzacions, en les seves paraules.

Ha explicat que la governana va viure dues onades anteriors que van arribar al segle XX: amb la primera s'entenia la governana com una organització pública i amb la segona, que va comenar a mitjans dels 90, es van comenar a organitzar les xarxes complementries a l'exercici del poder.

"Es posa en aquesta segona aproximació el focus a la ciutadania com un corpus actiu que vol organitzar-se, ser representatiu i participar", ha assegurat, i ha dit que va comptar amb la intervenció d'actors més enll dels públics i privats.

Bono també ha sostingut que sense governana no hi haur desenvolupament sostenible del turisme, que ha definit amb set elements imprescindibles: coherncia, participació, obertura, efectivitat, responsabilitat, simplicitat i coneixement.